Η αυστηρή δίαιτα και η ρουτίνα γυμναστικής που ακολουθεί ο βασιλιάς Κάρολος
Φωτογραφία: Instagram The Royal Family
06|02|2024 08:27
SHARE
KING CHARLES

Η αυστηρή δίαιτα και η ρουτίνα γυμναστικής που ακολουθεί ο βασιλιάς Κάρολος


Ο βασιλιάς Κάρολος διατηρεί μια αυστηρή δίαιτα και μια αυστηρή καθημερινή ρουτίνα άσκησης εδώ και χρόνια.

Ο μονάρχης της Βρετανίας διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου τη Δευτέρα, όπως αποκάλυψαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εγχείρησής του. Η μορφή του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες».

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφέρει ότι ο βασιλιάς Κάρολος «ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό». Πάντως, αν εξαιρέσει κανείς αρκετούς τραυματισμούς από την καριέρα του στο πόλο και δύο λοιμώξεις από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει μια πολύ καλή υγεία. Σε μια λίστα που κυκλοφόρησε το Clarence House το 2018 με αφορμή τα 70α γενέθλια του τότε πρίγκιπα Καρόλου, αποκαλύφθηκε ότι ο Κάρολος περιορίζει τον εαυτό του σε δύο μόνο γεύματα την ημέρα.

«Ο πρίγκιπας δεν τρώει μεσημεριανό γεύμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ο Gordon Rayner, πρώην βασιλικός ανταποκριτής της Telegraph, είπε κάποτε ότι ο βασιλιάς θεωρεί το γεύμα «πολυτέλεια» που παρεμβαίνει στο πολυάσχολο πρόγραμμά του.

Ο Κάρολος απέχει επίσης από το κρέας και το ψάρι δύο ημέρες της εβδομάδας, ενώ αποφεύγει και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, σύμφωνα με συνέντευξή του στο BBC το 2021.

Τον μήνα που στέφθηκε βασιλιάς ο Κάρολος, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δημοσίευσαν μια αγγελία για έναν σεφ vegan που θα ζούσε στο σπίτι και θα ετοίμαζε γεύματα για τον μονάρχη.

Ο βασιλιάς είναι επίσης παθιασμένος με τα βιολογικά προϊόντα, όπως δήλωσαν στο Delish τον Μάιο του 2023 οι πρώην βασιλικοί σεφ Darren McGrady και Carolyn Robb. Ο κ. McGrady δήλωσε ότι ο Κάρολος επικεντρώθηκε στα βιολογικά προϊόντα «πριν καν εφευρεθούν», με την κα Robb να επαναλαμβάνει ότι η φάρμα του μονάρχη ήταν από τις πρώτες που πιστοποιήθηκαν βιολογικά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ρουτίνα άσκησης του βασιλιά Καρόλου

Παράλληλα με την αυστηρή διατροφή του, ο μονάρχης πιστεύεται επίσης ότι ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα άσκησης. Η Telegraph ανέφερε το 2020 ότι ο Κάρολος ολοκληρώνει δύο φορές την ημέρα τις πέντε βασικές ασκήσεις της Βασιλικής Καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας, που αναφέρονται ως σχέδιο 5XB.

Φωτογραφία: Instagram The Royal Family

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για πιλότους που πρέπει να μπορούν να γυμνάζονται χωρίς γυμναστήριο. Η 11λεπτη προπόνηση περιλαμβάνει δύο λεπτά διατάσεις, ένα λεπτό καθίσματα, ένα λεπτό ανυψώσεις πλάτης και ποδιών, ένα λεπτό κάμψεις και έξι λεπτά τρέξιμο επί τόπου, ενώ κάνει 10 άλματα κάθε 75 βήματα.

Η σύζυγος του Καρόλου, η βασίλισσα Καμίλα, αποκάλυψε επίσης ότι ο βασιλιάς είναι μανιώδης περιπατητής. Περιέγραψε τον σύζυγό της το 2020, όταν ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 70, ως «ίσως τον πιο γυμνασμένο άνθρωπο της ηλικίας του που ξέρω».

«Θα περπατάει και θα περπατάει και θα περπατάει», είπε. «Είναι σαν κατσίκα του βουνού. Τους αφήνει όλους χιλιόμετρα πίσω του». Συνέχισε λέγοντας ότι ο βασιλιάς Κάρολος κάνει συχνά περιπάτους χιλιομέτρων.

SHARE