Φυτό στην κρεβατοκάμαρα
Φωτογραφία: Thanos Pal/ Unsplash
ODE TO THINGS

Αυτές οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι ένα μόνο design item είναι αρκετό για να ομορφύνει ένα δωμάτιο


Υπάρχουν δύο χρυσοί κανόνες για να καταλάβετε αν ένα αντικείμενο πρέπει να υπάρχει στο σπίτι σας (είτε εκτεθειμένο, είτε κρυμμένο): να μην το χρησιμοποιείτε ποτέ ή να καταλαμβάνει πολύ χώρο -χωρίς λόγο.

Αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι design experts που εμπνέουν με τις προτάσεις τους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο συμφωνούν στο εξής: το decluttering μπορεί να βελτιώσει θεαματικά την καθημερινότητα στο σπίτι. Η απελευθέρωση του χώρου από τα πολλά, (και κατά πάσα πιθανότητα) περιττά αντικείμενα είναι αναγκαία για την συγκέντρωση και την ξεκούραση του μυαλού μας.

Σκεφτείτε πόσο ανακουφιστικό θα είναι να έχετε στο χώρο μόνο ό,τι χρησιμοποιείτε και ό,τι σας κάνει να χαίρεστε πραγματικά που το βλέπετε. Συσσωρεύουμε αντικείμενα από διαφορετικές φάσεις της ζωής μας αδυνατώντας να τα αποχωριστούμε (διαβάστε κι αυτό το άρθρο της Bovary «Αν η ντουλάπα σου είναι έτοιμη να εκραγεί, ίσως πάσχεις από αυτή τη συγκεκριμένη διαταραχή» για να καταλάβετε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό) και στο τέλος, το σπίτι δεν ζει στο παρόν αλλά στο παρελθόν μας.

Ο μινιμαλισμός είναι τρόπος ζωής. Είναι ελευθερία. Το «λίγα και καλά» είναι επανάσταση σε έναν υπερκαταναλωτικό κόσμο.

Ενας λογαριασμός στο Instagram με τίτλο «Οde to things» που ανήκει στο ομώνυμο brand με design αντικείμενα «για επιλεκτικούς συλλέκτες» μας έδωσε έμπνευση. Επιλέξαμε φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ένα μόνο αντικείμενο είναι ικανό να δώσει μεγάλη διακοσμητική αξία σε έναν χώρο.

Αν είστε σε φάση ανανέωσης της διακόσμησης του χώρου σας ή τον διακοσμείτε για πρώτη φορά, σκεφτείτε πολύ καλά σε ποια αντικείμενα θα επενδύσετε τα χρήματά σας. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, θα διαπιστώσετε ότι ένα μόνο αντικείμενο κάνει την διαφορά σε κάθε δωμάτιο. Εννοείται ότι όσο πιο minimal είναι ο σχεδιασμός των επίπλων σε ένα δωμάτιο, τόσο πιο χαλαρωτικό γίνεται για το μυαλό.

Ενα μπάνιο χρειάζεται έναν εντυπωσιακό καθρέπτη, μια κρεβατοκάμαρα ένα μεγάλο βάζο με λουλούδια, ένα επιτοίχιο φωτιστικό είναι ιδανικό για την κουζίνα, ένα κασπώ με φυτά εσωτερικού χώρου γεμίζει το σαλόνι, μια καρέκλα σε απρόσμενο χρώμα μπορεί να κάνει την διαφορά.

Δείτε παραδείγματα:

Ενας μεγάλος καθρέπτης στο μπάνιο:

Ένα επιτοίχιο φωτιστικό

ή ένα design φωτιστικό οροφής:

Ενα φυτό εσωτερικού χώρου και ένα μοντέρνο κασπώ:Ενα coffee table με γεωμετρικό σχήμα για το καθιστικό:

Ενα μεγάλο, διάφανο βάζο με φρέσκα, λευκά λουλούδια

Ενα επιδαπέδιο φωτιστικό

Μια design καρέκλα σε bold χρώμα

Μια πιατέλα σε bold χρώμα

SHARE