Η Ελένη Τζώρτζη
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
02|02|2021 14:38
SHARE
ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Όταν η ηθοποιός Ελένη Τζώρτζη είχε μιλήσει για την συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά κανείς δεν είχε δώσει πολλή σημασία


Τις τελευταίες ώρες, το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη, παρά το προειδοποιητικό εξώδικο που απέστειλε ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του στα μίντια, έχει αποσπάσει την προσοχή του διαδικτυακού κόσμου.

Η κίνησή του να στείλει επιστολή για «να μην εμπλακεί το όνομά του σε περιστατικά που ο ίδιος αγνοεί» και ίσως λάμβαναν δημοσιότητα λειτούργησε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ίσως περίμενε. Καλλιτέχνες και χρήστες των social media σχολιάζουν έντονα την κίνησή του.

Πριν από 7 χρόνια, μια συνάδελφος του ηθοποιού, η Ελένη Τζώρτζη, είχε εκφράσει δημόσια την δυσαρέσκειά της για την συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη.

Τον Φεβρουάριο του 2014, ο ίδιος είχε βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή Το Πρωινό και είχε σχολιάσει σε έντονο τόνο ένα σχόλιό της προς το πρόσωπό του.

Ο ηθοποιός είχε δηλώσει:

«Είμαστε σε μια εποχή αποκαθήλωσης, που θέλουν κυρίως οι συνάδελφοι να αποκαθηλωθούν τα είδωλα, όχι τόσο πολύ ο κόσμος. Διαβάζω καμιά φορά στα social media… Οι πρώτοι που κράζουν είναι συνάδελφοι. Αυτό είναι τραγικό. Ηταν μια συνάδελφος πέρσι με ένα περιστατικό που είχε γίνει, και έλεγε «Ο σεβασμός δεν απαιτείται, κερδίζεται». Όχι, ο σεβασμός απαιτείται. Δεν κερδίζεται. Γιατί να τον κερδίσω τον σεβασμό; Τον απαιτώ. Ξέρει ο κόσμος πώς παίζω. Δεν πρόκειται να κάνω έκπτωση σε καμία παράσταση ούτε δευτερόλεπτο. Το απαιτώ. Συνάδελφοι δε, που σε παρακαλάνε να τους πάρεις για δουλειά. Αυτό ήταν για μια συνάδελφο…. Την Ελένη Τζώρτζη. Με αυτό είχα θυμώσει πάρα πολύ. Μια αγενέστατη συνάδελφος. Η οποία άστο.. Εντάξει. Αυτό με θυμώνει.

Η Ελένη Τζώρτζη απάντησε στον ηθοποιό μέσα από συνέντευξή της στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά»:

Ολη η κουβέντα έγινε εν τη απουσία μου. Αυτό κυρίως δεν είναι ευγενικό. Από το λίγο που ξέρω τον Πέτρο δεν περίμενα να συμπεριφερθεί κάπως διαφορετικά. Δεν είναι ο ίδιος η επιτομή του ευγενούς ανθρώπου που περιμένεις ότι θα συμπεριφερθεί ευγενικά και για όλο τον κόσμο. Eκείνο που με ξάφνιασε, δεν με δυσαρέστησε, δηλαδή δεν θεώρησα ότι ήταν έξω από τα δεδομένα του, ήταν ότι αναφέρθηκε σε μένα. Είναι τόση λίγη η επαφή μας, τόση λίγη η σχέση μας, και θεώρησα ότι είναι και τόσο ανούσιο το θέμα επέλεξε το όνομά μου, να ασχοληθεί, που με ξάφνιασε.

Είμαστε γνωστοί τουλάχιστον στον χώρο που δουλεύουμε κι οι δύο. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα πήρε σοβαρά τον χαρακτηρισμό, ειδικά γιατί τον είπε ο Πέτρος. Αν ήταν κάποιο άλλο άτομο, με άλλου είδους ευγένεια, άλλου είδους συγκρότηση, άλλου είδους πολιτισμό, άλλου είδους αγωγή, είναι πιθανό να με πείραζε. Όχι δεν με πείραξε που το είπε ο Πέτρος. Επίσης, δεν με πείραξε που με αμφισβήτησε σαν συνάδελφο. Δεν θεωρώ ότι εγώ και ο Πέτρος ανήκουμε στην ίδια ομάδα ηθοποιών. Άλλη πορεία έχει κάνει εκείνος. Δεν θα αμφισβητήσω ότι έχει γίνει φίρμα. Άλλη πορεία έχω κάνει εγώ και για άλλους λόγους. Εμένα δεν ήταν η πρόθεσή μου να γίνω φίρμα. Εμένα πρόθεσή μου ήταν να κάνω καλά την δουλειά μου, να είμαι καλή επαγγελματίας, να έχω την αποδοχή των συναδέλφων μου, και των ανθρώπων που με βλέπανε, αλλά εκείνο που με ιντρίγκαρε ήταν το ταξίδι μέσα από αυτή τη δουλειά. Άρα δεν ανήκουμε στο ίδιο είδος. Θεωρώ αστείο τον χαρακτηρισμό του, και την στάση, την εποχή. Εγώ πήρα σύνταξη από αυτή τη δουλειά. Εύχομαι να το κάνει κι εκείνος. Έζησα 40 χρόνια από το θέατρο, χωρίς να γίνω πλούσια, χωρίς να έχω κανέναν πίσω μου να με στηρίζει. Δεν παρακάλεσα ποτέ, όπως είπε. Πήγαινα σε ακροάσεις αλλά δεν έπαιρνα πρώτο ρόλο γιατί οι πρώτοι ρόλοι μοιράζονται πριν την ακρόαση.

Είχα συνεργαστεί μαζί του μια φορά. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν από τις καλύτερες συνεργασίες που είχα στη ζωή μου, γιατί δεν είναι καλός συνεργάτης ο Πέτρος.

Είναι υποτιμητικός, προσβλητικός, ακυρωτικός μερικές φορές. Δεν ξέρω κατά πόσο το δικαιούται. Δεν θεωρώ ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, ξέχωρα από το ταλέντο του, δικαιούται αυτές τις συμπεριφορές. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που τον κάνει να έχει αυτή τη σιγουριά του ότι δικαιούται να έχει αυτές τις συμπεριφορές. Εγώ δεν είμαι γνωστή στον χώρο, στα 40 χρόνια, για τις διενέξεις μου με ανθρώπους, για τους καβγάδες μου με ανθρώπους, δεν μπορώ να πω ότι ο Πέτρος δεν είναι γνωστός για τέτοια πράγματα. Ο Πέτρος Φιλιππίδης λοιπόν ανησυχεί για την αποκαθήλωση του δικού του ειδώλου, όπως είπε στη συνέντευξη που του πήραν. Ο Κλούνει ανησυχεί για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Εσείς θέλω να κάνετε την σύγκριση και να πείτε ποιος ασχολείται με κάτι σημαντικό.

SHARE