Κεράσια σε μπολ
Το απόλυτο τρικ για το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο/Φωτογραφία: Brooke Lark/Unsplash
HACK ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

Ετσι βγάζουμε εύκολα τα κουκούτσια από τα κεράσια -Το απίθανο τρικ από τον Ακη Πετρετζίκη μάς πήρε το μυαλό


κεράσια είναι ένα από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φρούτα.

Δεν είναι μόνο ένα από τα πιο νόστιμα και δροσερά καλοκαιρινά φρούτα, αλλά και ένας διατροφικός θησαυρός. Αυτό το μικρό, ζουμερό και γλυκό φρούτο προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας και αξίζει μια θέση στο πιάτο μας. Ωστόσο, το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι έχει ένα κουκούτσι στο εσωτερικό του. Και φυσικά πρέπει να το βγάλουμε για να απολαύσουμε το πεντανόστιμο φρούτο μας.

Αν θέλουμε να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού κεράσι, κάποια άλλη λιχουδιά ή απλά να τα προσφέρουμε σαν κολατσιό στο παιδάκι μας, πρέπει να καθαρίσουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια τους. Ο Ακης Πετρετζίκης λοιπόν έχει βρει τον απίθανο τρόπο να το κάνετε εύκολα και γρήγορα και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπουκάλι και ένα στυλό.

Το βίντεο του γνωστού σεφ μάς ενθουσίασε και είναι γεγονός ότι δεν περιμέναμε ποτέ ότι με ένα στυλό και με ένα μπουκάλι νερό θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο.


 Rebecca Matthews/ Unsplash

Η διαδικασία είναι η εξής: Χρειαζόμαστε ένα απλό στυλό, ένα μπουκάλι με νερό και φυσικά μπόλικα κεράσια χωρίς τα κοτσάνια τους. Αρχικά, βγάζουμε το μελάνι από το στυλό. Μετά τοποθετούμε ένα κεράσι πάνω στο μπουκάλι. Το χτυπάμε από πάνω με ένα στυλό. Το κουκούτσι περνάει μέσα στο μπουκάλι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κεράσια. Και έτσι μπορούμε γρήγορα και εύκολα να βγάλουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια μας!

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε πώς το κάνει ο Ακης Πετρετζίκης:

Πηγή: akispetretzikis.com

SHARE