Το καλοκαίρι στο μυαλό όλων είναι συνδεδεμένο με το παγωτό, την παραλία και τις διακοπές.
Το αγαπημένο γλυκό αυτής της εποχής είναι μακράν το παγωτό και η δροσιά του. Οι άπειρες γεύσεις που μπορούμε να απολαύσουμε κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας μας παρέα με φίλους αλλά και χωρίς. Οι γεύσεις που έχουμε συνδέσει με την παιδική μας ηλικία -θυμάστε που μικροί μετρούσαμε πόσα παγωτά τρώγαμε και πόσα μπάνια κάναμε;
Βρήκαμε λοιπόν μια σχετικά εύκολη και απλή συνταγή από το σεφ Γιώργο Τσούλη, ο οποίος αποκαλύπτει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε λαχταριστό παγωτό φιστίκι στο σπίτι μας. Αυτό το δροσερό παγωτό θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και αν το φτιάξεις μια φορά, σίγουρα δεν θα το αλλάζεις με τίποτα!
Η προετοιμασία για αυτή την συνταγή απαιτεί μόνο 10 λεπτά και η εκτέλεσή της διαρκεί 15 λεπτά. Η αναμονή για να κρυώσει στην κατάψυξη θέλει 4 ώρες και ο βαθμός δυσκολίας της συνταγής είναι 2 στα 5.
ΥΛΙΚΑ
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
400 ml ζαχαρούχο γάλα
350 γρ. φιστίκια Αιγίνης
1 κ.σ. ηλιέλαιο
Για το πασπάλισμα:
Χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης