Ποδόλουτρο
Ποδόλουτρο/Φωτογραφία: Shutterstock
HACK

Viral: Γιατρός αποκαλύπτει τι πρέπει να βάλουμε στο ποδόλουτρο για να αντιμετωπίσουμε την δυσοσμία


Ένας γιατρός στο Tik Tok έγινε viral καθώς αποκάλυψε τον τρόπο για να αντιμετωπίσουμε την δυσοσμία των ποδιών με ένα απλό κόλπο.

Ο Dr Joe Whittington είναι ένας γιατρός από την Καλιφόρνια και πρόσφατα δημοσίευσε ένα βίντεο στο προφίλ του στο Tik Tok όπου τόνισε πως το ποδόλουτρο με τσάι μπορεί να αντιμετωπίσει με απόλυτη επιτυχία την δυσοσμία.

Kαι πράγματι, το ποδόλουτρο σε τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε τα ιδρωμένα και δύσοσμα πόδια. Πολλοί άνθρωποι το έχουν ήδη δοκιμάσει και ισχυρίζονται ότι λειτουργεί. Αυτό το κόλπο αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες σπιτικές θεραπείες για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την μυρωδιά των ποδιών τους.

Viral: Γιατρός αποκαλύπτει τι πρέπει να βάλουμε στο ποδόλουτρο για να αντιμετωπίσουμε την δυσοσμία

Η κακοσμία στα πόδια μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της έλλειψης καθαριότητας, αλλά συνδέεται με τη φυσιολογική διαδικασία του ιδρώτα. Πιο συγκεκριμένα, με την υπερβολική έκκριση ιδρώτα, δημιουργείται στο εσωτερικό των υποδημάτων ζέστη και υγρασία. Οι συνθήκες αυτές συνιστούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων.

Ο συνδυασμός ιδρώτα και βακτηρίων (ή και μυκήτων) αποτελεί τη βασική αιτία της κακοσμίας των ποδιών, αλλά και των παπουτσιών σας. Ένας γιατρός όμως δίνει την λύση και προτείνει να κάνουμε ποδόλουτρο με τσάι. Αν δείτε ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται, τότε καλό είναι να επισκεφθείτε έναν γιατρό για να σας συνταγογραφήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή

@drjoe_md 1. Black Tea for Foot Odor: Soak feet in black tea for 20 minutes to reduce foot odor, as the tannins kill bacteria and close pores. 2. Honey for Coughs: A spoonful of honey can soothe a sore throat and reduce cough, acting as an effective cough syrup alternative. 3. Cornstarch for Skin Irritation: Use cornstarch as a natural, gentle powder for skin irritation and rashes to absorb moisture and reduce friction. 4. Tape for Wart Removal: Cover warts with duct tape for several days to help remove them, replacing the tape as needed. #healthhacks #lifehacks #healthtipsoftheday #doctortips #health ♬ original sound - Dr. Joe, M.D. 🩺

Αλλάξτε τον τρόπο πλυσίματος των ποδιών σας με χλιαρό νερό, αντί για ένα γρήγορο πλύσιμο στο ντους. Χρησιμοποιήστε ένα ποδόλουτρο με βάση το τσάι αν έχετε την τάση να ιδρώνετε πολύ και στεγνώστε τα πόδια σας καλά με μια μαλακή πετσέτα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα.

SHARE