Σιβηρία
Φωτογραφία: SS/YouTube
Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ

H 80χρονη Lyubov Morekhodova διασχίζει καθημερινά τη λίμνη Βαϊκάλη στη Νότια Σιβηρία


Η 80χρονη Lyubov Morekhodova από την Σιβηρία δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα.

Το πάθος της είναι το πατινάζ και κάθε μέρα φοράει τα παγοπέδιλα της για να διασχίσει τη λίμνη Βαϊκάλη στη νότια Σιβηρία, γνωστή σαν το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας». Η 80χρονη Lyubov Morekhodova παρά την ηλικία της, δεν έχει σταματήσει το πατινάζ και παραδίδει μαθήματα ζωής σε όλους.

Οπως δηλώνει η ίδια στην Deutsche Welle αυτό είναι και το μυστικό της μακροζωίας της. Εμαθε να κάνει πατινάζ από πολύ μικρή, σε ηλικία 7 ετών, και ποτέ δεν άφησε το αγαπημένο της χόμπι. Τα παγοπέδιλά της είναι από το 1943 και έχουν κατασκευαστεί από τον πατέρα της.

Η λίμνη Βαϊκάλη στη νότια Σιβηρία, γνωστή σαν το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας», είναι η βαθύτερη και πιο καθαρή σε ολόκληρο τον πλανήτη και από το 1996 η UNESCO την συμπεριέλαβε στον Κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η 80χρονη ζει μόνη της στις όχθες της λίμνης από τότε που ο σύζυγός της πέθανε το 2011. Φροντίζει τα αγαπημένα ζώα της που αποτελούνται από 4 σκύλους, 5 αγελάδες, 2 μοσχάρια και 4 κοτόπουλα.

H λίμνη Βαϊκάλη στη νότια Σιβηρία είναι παγωμένη έξι μήνες τον χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στην 80χρονη Lyubov να κάνει πατινάζ και να μένει δραστήρια και υγιής.

Δείτε το βίντεο:

SHARE