Από την ταινία Η Άγνωστος
Φωτογραφία: Finos Film
15|03|2022 14:49
SHARE
THROWBACK

Η Κυβέλη με τον Γιώργο Παπανδρέου, την εποχή του μεγάλου τους έρωτα -Σπάνιες φωτό


Σε μια περιοδεία της στη Χίο, η θρυλική Κυβέλη έμελλε να γνωρίσει τον τρίτο της σύζυγο, τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Οι Αρχές της εποχής είχαν λογοκρίνει ένα από τα έργα του θιάσου της που είχε γράψει ο Παντελής Χορν και η Κυβέλη πήγε να διαμαρτυρηθεί στο γενικό διοικητή του νησιού, που ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδας. Εκείνος τότε ήταν παντρεμένος με τη Σοφία Μινέκο, μητέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, όμως ο έρωτάς τους ήταν πάνω από κανόνες. «Αν δεν είχα συναντήσει τον Γιώργη, δεν θα είχα μάθει ποτέ τι πράγμα είναι ο έρωτας», θα ομολογούσε η ίδια αργότερα.

Στον λογαριασμό της Έλενας Μακρή Λυμπέρη στο Instagram έχουν δημοσιευτεί δύο σπάνιες φωτογραφίες από την εποχή του μεγάλου τους έρωτα, ενώ στην τελευταία τη βλέπουμε σε μεγάλη ηλικία με τον γιο της, στην κηδεία του Γεώργιου Παπανδρέου στα τέλη της δεκαετίας του ‘60.

Στη λεζάντα διαβάζουμε: «Ένας μεγάλος έρωτας: Γεώργιος Παπανδρέου και Κυβέλη. Στην πρώτη ασπρόμαυρη φωτογραφία το ζευγάρι βρίσκεται στην Ελβετία το 1927 στο σανατόριο Αρόζα. Εκείνος πάσχει από φυματίωση. Σύντομα θα γίνει καλά και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα . Η επόμενη φωτογραφία είναι από εξόρμησή τους στο Σούνιο. Στην επόμενη η Κυβέλη σε μεγάλη πλέον ηλικία υποβασταζόμενη από τον γιο της Γιωργάκη στην κηδεία του Γεωργίου Παπανδρέου στις 3 Νοεμβρίου 1968 .Η τελευταία φωτογραφία πορτραίτο της 18χρονης ενζενί Κυβέλης στο Παρίσι».

SHARE