Η Κάτια Δανδουλάκη με σακάκι και δερμάτινο παντελόνι
Η φωτογραφία της Κάτιας Δανδουλάκη στο Instagram/Φωτογραφία: NDP photo agency
FLASHBACK

Όταν η Κάτια Δανδουλάκη υποδύθηκε τη Μαρία Κάλλας στο «Master Class»


Οι θαυμαστές της Κάτιας Δανδουλάκη μοιράστηκαν μια φωτογραφία από έναν σημαντικό σταθμό της θεατρικής της πορείας.

Το 1995 η Κάτια Δανδουλάκη ίδρυσε το δικό της θέατρο, το «Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη» στο οποίο ανέβασε πολλές επιτυχημένες παραστάσεις, χαρακτηριστικότερες των οποίων υπήρξαν ο μονόλογος Τζόρνταν και το Master Class όπου υποδύθηκε τη Μαρία Κάλλας.

Το έργο του Τέρενς ΜακΝάλι παρουσιάστηκε το 1997-1998 σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη και μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη στο θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη.  Ετσι, το πρώτο ανέβασμα έγινε, ουσιαστικά, ένα χρόνο μετά την απονομή του βραβείου Tony για το καλύτερο θεατρικό έργο (1996).

Είκοσι χρόνια αργότερα, στη σκηνή του Θεάτρου Μικρό Χορν, η Μαρία Ναυπλιώτου υποδύθηκε τη Μαρία Κάλλας, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και μετάφραση του ποιητή Στρατή Πασχάλη.

https://www.instagram.com/p/CAFm6htFEID/
Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο fanpage της Κάτιας Δανδουλάκη στο Instagram

Η Κάτια Δανδουλάκη έχει σημειώσει στη συνέντευξή της στη BOVARY: «Από μικρή ήθελα το θέατρο. Κλεινόμουν στο δωμάτιό μου και έπαιζα ρόλους. Η μητέρα μου είχε λατρεία με το θέατρο. Είχε παίξει λίγο, αλλά φυσικά οι δικοί της δεν ήταν άφησαν. Ηταν δασκάλα στο Διδασκαλείο του Κουντουρά στη Θεσσαλονίκη, που ήταν κάτι σαν το Σχολείο των Χαμένων Ποιητών. Από τριών με πήγαινε σε παραστάσεις κάθε τέλος εβδομάδας. Στα δεκάξι μου είπα «θα γίνω ηθοποιός».

SHARE