Η Κίρστεν Ντανστ αποκάλυψε ότι σκηνοθέτης της έκανε ανάρμοστη ερώτηση όταν ήταν 16 χρονών
Φωτογραφία: AP Images
03|04|2024 16:02
SHARE
ΚΙΡΣΤΕΝ ΝΤΑΝΣΤ

Η Κίρστεν Ντανστ μιλάει πρώτη φορά για την «ακατάλληλη» ερώτηση που δέχτηκε από άνδρα σκηνοθέτη


Η Κίρστεν Ντανστ αναφέρθηκε στην ακατάλληλη ερώτηση που δέχτηκε από άνδρα σκηνοθέτη ενώ περνούσε οντισιόν για ένα ρόλο.

Η ηθοποιός μιλώντας για το περιστατικό που συνέβη όταν ήταν 16 ετών εξήγησε ότι έγινε κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης για έναν πολύ περιζήτητο ρόλο.

«Ένας άντρας σκηνοθέτης με έβαλε μόνη μου στο γραφείο του. Αρχικά με ρωτούσε για την ταινία και μετά εντελώς απροσδόκητα μου έκανε αυτή την ακατάλληλη ερώτηση». Η ηθοποιός η οποία εμφανίζεται στη νέα ταινία «Εμφύλιος Πόλεμος», επέλεξε να μην δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή να κατονομάσει τον σκηνοθέτη.

«Ειλικρινά, δεν είμαι καν σίγουρος ότι εξακολουθεί να εργάζεται πια. Δεν είναι κάτι που μου αρέσει να θυμάμαι. Αλλά θα πω ότι αυτό που είπε δεν είχε καμία σχέση με την υποκριτική. Και δεν ήταν ότι αυτό που είπε ήταν απλώς «λίγο άστοχο». Ήταν εντελώς ακατάλληλο. Και θυμάμαι ότι καθόμουν εκεί και ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να κάνω».

Η ηθοποιποιός αναφέρει ότι η μητέρα της ήταν αυτή που την κράτησε ασφαλή και πως ήταν πάντα εκεί για εκείνη. «Αυτό ήταν το τέλος. Με απέσυρε από τη διαδικασία και τους είπε ότι δεν θα κάνω την ταινία».

Η διάσημη ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της όταν ήταν τριών ετών και έκανε το πρώτο της ντεμπούτο σε μεγάλου μήκους ταινία παίζοντας έναν δευτερεύοντα χαρακτήρα στη μικρού μήκους ταινία του Γούντι Άλεν «Oedipus Wrecks». Έγινε ευρέως γνωστή το 1994, παίζοντας την Claudia με τον Brad Pitt και τον Tom Cruise. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στο «Little Women», «Jumanji» και «Bring It On», προτού αποκτήσει το «status star» παίζοντας τη Mary Jane Watson στην τριλογία του Spider-Man δίπλα στον Tobey Maguire.

Η ίδια μιλώντας στην Telegraph αναφέρθηκε στην μισθολογική ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, λέγοντας πως πληρωνόταν πολύ λιγότερο από τους άνδρες
συμπρωταγωνιστές της, παρά το γεγονός ότι είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινίες με μεγαλύτερη επιτυχία στο box office.

«Όταν πήρα το καστ στο Spider-Man , μόλις είχα αυτή τη μεγάλη επιτυχία με το «Bring it On» – οπότε, καταλαβαίνετε ότι «μετρούσε». Αλλά δεν το είχα συνειδητοποιήσει, ούτε καν ότι το γεγονός ότι αμείβομαι πολύ πολύ λιγότερο από τον Tobey Maguire. Μπορεί να ήταν άδικο αλλά επειδή δεν το είχα καταλάβει δεν πήγαινα στο σετ κάθε μέρα νιώθοντας άσχημα γι' αυτό».

Σε προηγούμενη συνέντευξή της στον Independent η ηθοποιός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «η μισθολογική διαφορά μεταξύ εμένα και του Spider-Man ήταν πολύ ακραία», είπε.

SHARE