Πλυντήριο πιάτων
Πλυντήριο πιάτων/Φωτογραφία: Shutterstock
HOME TRICK

To απλό κόλπο για να λάμπουν τα μαχαιροπίρουνα όταν πλένονται στο πλυντήριο πιάτων


Θέλετε να λάμπουν τα μαχαιροπίρουνά σας όταν τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων;

Μπορείτε να το πετύχετε εύκολα και γρήγορα με ένα κόλπο που εντοπίσαμε στο Instagram. Oχι, δεν είναι η μαγειρική σόδα ούτε το λευκό ξύδι. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και να το κάνετε ένα μικρό μπαλάκι.

Οπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο που βρήκαμε στο Instagram, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε το μπαλάκι που σχηματίσατε από το αλουμινόχαρτο μέσα στην θήκη με τα μαχαιροπίρουνα και μετά την πλύση τους θα λάμπουν σαν καινούργια.

To απλό κόλπο για να λάμπουν τα μαχαιροπίρουνα όταν πλένονται στο πλυντήριο πιάτων

Υπάρχουν πάντα πολύ απλά κόλπα που αφορούν το νοικοκυριό και που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε εύκολα και γρήγορα τον στόχο σας. Ενα από αυτά που βρήκαμε στο Instagram αφορούν τα ανοξείδωτα μαχαιροπίρουνα που χρησιμοποιείτε για το φαγητό σας.

Αν είστε από αυτούς που χρησιμοποιούν πλυντήριο πιάτων τότε βρήκαμε έναν τρόπο που μπορούν τα μαχαιροπίρουνα να λάμπουν σαν καινούργια. Τι κάνουμε, λοιπόν; Παίρνουμε λίγο αλουμινόχαρτο, το κάνουμε μπαλάκι και το τοποθετούμε στη θήκη με τα μαχαιροπίρουνα.

Όταν θέσουμε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων, τότε το αλουμινόχαρτο αλληλεπιδρά με τα χημικά που έχουν οι ταμπλέτες του πλυντηρίου, χαρίζοντας έτσι ένα λαμπερό αποτέλεσμα στα μαχαιροπίρουνά μας.

Δείτε το βίντεο:

SHARE