Μάθιου Μακόναχι
Φωτογραφία: AP Images
25|10|2020 10:09
SHARE
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Μάθιου Μακόναχι: Κακοποιήθηκα σεξουαλικά στα 18, στο πίσω μέρος ενός βαν


Βαθιά εξομολογητικός ο Μάθιου Μακόναχι στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Greenlights», που μόλις κυκλοφόρησε, προβαίνει σε μια σειρά από αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αφηγείται την ιστορία του μέσα από στιγμές που κατηγοριοποιεί ως πράσινα, κίτρινα ή κόκκινα φώτα -γεγονότα που τον ανάγκασαν να εξελιχθεί, να κάνεις παύσεις ή να σταματήσει. Έτσι περιγράφει με λεπτομέρειες κάθε στιγμή που του δίδαξε ένα μάθημα, αλλά και πώς προχώρησε μπροστά.

Στην αρχή του βιβλίου, ο Μακόναχι μοιράζεται διάφορα περιστατικά για τον εαυτό του προκειμένου να θέσει το πλαίσιο για την συνέχεια του βιβλίου, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την προσωπική εμπειρία του με την σεξουαλική κακοποίηση. Ο ηθοποιός αποκαλύπτει πως η πρώτη φορά που έκανε σεξ δεν ήταν συναινετική και πως «εκβιάστηκε» για να το κάνει. «Με εκβίασαν να κάνω σεξ για πρώτη φορά όταν ήμουν 15 ετών», γράφει ο Μακόναχι. «Ήμουν βέβαιος πως θα πάω στην κόλαση για το προγαμιαίο σεξ. Σήμερα, είμαι σίγουρος πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο». Αποκαλύπτει επίσης πως «κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν άντρα όταν ήταν 18 ετών ενώ βρισκόταν αναίσθητος στο πίσω μέρος ενός βαν». Αν και δεν παρουσιάζει περισσότερες λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη εμπειρία του, τονίζει πως δεν θεωρεί τον εαυτό του θύμα των περιστάσεων. «Ποτέ δεν αισθάνθηκα θύμα», γράφει χαρακτηριστικά. «Έχω πολλές αποδείξεις πως ο κόσμος συνωμοτεί για να με κάνει ευτυχισμένο».

Στο βιβλίο του αποκαλύπτει επίσης λεπτομέρειες για την θυελλώδη σχέση των γονιών του, τον γάμο του με την Καμίλα Άλβες και την γενικότερη προσωπική φιλοσοφία ζωής του.

SHARE