Η Μελίνα Μερκούρη
Η Μελίνα Μερκούρη /Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image -Wojtek Laski
14|12|2022 08:34
SHARE
THROWBACK

Η Μελίνα Μερκούρη με τη μητέρα της σε μια σπάνια φωτό -Δύο υπέροχες κυρίες


Μια φωτογραφία με τη σπουδαία Μελίνα Μερκούρη και τη μητέρα της, Ειρήνη Λάππα, δημοσιεύθηκε στο Instagram.

Η Μελίνα Μερκούρη είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην μητέρα της και απολάμβανε κάθε στιγμή μαζί της, ειδικά αφότου η διεθνής καριέρα της την κρατούσε όλο και πιο μακριά από την Ελλάδα.

Τη φωτογραφία μητέρας και κόρης δημοσίευσε στο Instagram προφίλ της η Ελενα Μακρή Λυμπέρη και μάλιστα έδωσε στη λεζάντα της διάφορες πολύτιμες πληροφορίες για τη σχέση των δύο γυναικών και όχι μόνο.

Η Μελίνα Μερκούρη με τη μητέρα της σε μια σπάνια φωτό

Μεταξύ άλλων γράφει πως οι γονείς της Μελίνας είχαν χωρίσει όταν εκείνη ήταν πολύ μικρή όπως είχε διηγηθεί σε συνέντευξη της στον Γιώργο Δουατζή το 1990:

«Τον πατέρα μου δεν τον έβλεπα πάρα πολύ συχνά, αν και η μαμά ήταν αρκετά έξυπνη, ώστε να μην μου λέει κακά πράγματα. Μόνο που μου έλεγε, “όταν θα γίνεις μεγάλη θα εκδικηθείς τους άντρες, θα γίνεις ωραία και θα εκδικηθείς τους άντρες”. Αλλά εκτός από αυτά, είχε πολύ μεγάλη καλοσύνη.»

Η μητέρα της Μελίνας Μερκούρη, Ειρήνη Λάππα, έφυγε από τη ζωή μέσα στη δικτατορία και οι συνταγματάρχες επέτρεψαν στην εξόριστη τότε Μελίνα Μερκούρη να γυρίσει στην Ελλάδα μόνο για λίγες ώρες, για την κηδεία της.

SHARE