Ανακατωμένη παιδική ντουλάπα
Φωτογραφία: Shutterstock
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙ ΚΟΝΤΟ

Παιδική ντουλάπα: Η μέθοδος της Μαρί Κόντο για να την βάλεις σε τάξη απλά και εύκολα


Οσες είναι μητέρες γνωρίζουν πολύ καλά από πρώτο χέρι τον γολγοθά της παιδικής ντουλάπας.

Αφιερώνετε χρόνο να τακτοποιήσετε τα παιδικά ρούχα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο πρακτικό από μια τακτοποιημένη και οργανωμένη ντουλάπα, και ξαφνικά έρχεται το παιδί σας να διαλέξει τι ρούχα θα βάλει στο σχολείο και μέσα σε 5 λεπτά η ντουλάπα έχει γίνει άνω κάτω. Οι μπλούζες έχουν πέσει κάτω στο πάτωμα, τα διπλωμένα ρούχα που με τόσο κόπο τακτοποιήσατε έχουν γίνει παρελθόν και τα νεύρα σας έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Η παραπάνω περιγραφή είναι πολύ γνώριμη σε όλους τους γονείς. Τα παιδιά πάντα κάνουν άνω κάτω την ντουλάπα τους και δεν μπορούν την διατηρήσουν τακτοποιημένη ούτε μια μέρα. Ευτυχώς τα νέα είναι ευχάριστα καθώς η γκουρού της οργάνωσης Marie Kondo έχει την λύση για να έχουμε μια παιδική ντουλάπα οργανωμένη.

Ένα παιδί όσο μεγαλώνει διαμορφώνει τη δική του προσωπικότητα και αρχίζει να έχει τη δική του άποψη για την αισθητική που θα μπορούσε το ίδιο να υποστηρίξει. Θέλει μόνο του να διαλέξει τα ρούχα που θα φορέσει στο σχολείο, οπότε η επίσκεψή του στην ντουλάπα είναι μονόδρομος. Πώς θα γίνει όμως να καταφέρουμε να έχουμε μια οργανωμένη παιδική ντουλάπα; Η Μαρί Κοντό έχει την απάντηση.

Η γκουρού της οργάνωσης υποστηρίζει ότι το μυστικό κρύβεται στον τρόπο που διπλώνουμε τα παιδικά ρούχα. Το κλειδί είναι η κάθετη αποθήκευση!

Shutterstock

Η τακτοποίηση των ρούχων είναι καλύτερα να γίνεται κάθετα και όχι οριζόντια και το ένα να τοποθετείται δίπλα στο άλλο. Με αυτόν τον λειτουργικό και αποτελεσματικό τρόπο, το παιδί μπορεί να δει όλα τα ρούχα του και να μην φοράει πάντα τα ίδια (όσα δηλαδή βλέπει πάνω πάνω στην στοίβα).

Επιπλέον, όταν θα επιλέγει μια μπλούζα ή ένα παντελόνι να φορέσει, δεν θα χρειάζεται να ανακατεύονται τα υπόλοιπα ρούχα και να γίνεται η ντουλάπα άνω κάτω.

Shutterstock

Όταν δεν είναι τακτοποιημένο το συρτάρι ή η ντουλάπα δημιουργούνται δυο προβλήματα: Πρώτον, δεν μπορούμε να διακρίνουμε τι υπάρχει και τι λείπει και δεύτερον, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε που είναι κάθε τι που αναζητάμε. Με την μέθοδο όμως της Μαρί Κοντό τα πράγματα γίνονται τόσο απλά και εύκολα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς θα διπλώνετε και θα τοποθετείτε στο συρτάρι τα ρούχα:

Τέλος στα πρώτα συρτάρια, μπορείτε να βάλετε τα εσώρουχα, τις κάλτσες και όλα τα αξεσουάρ σε αποθηκευτικά κουτιά που θα βοηθήσουν στην διατήρηση της τάξης.

SHARE