Unsplash/Floreser
Unsplash/Floreser
ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Το διακοσμητικό που πρέπει να έχει κάθε δωμάτιο του σπιτιού, σύμφωνα με την Marie Kondo


Μόνο η εσωτερική μας φωνή έχει δικαίωμα να μας υπαγορεύει σε τι πρέπει να δίνουμε χώρο στη ζωή μας και σε τι όχι.

Η γκουρού της οργάνωσης, Μarie Kondo, υποστηρίζει ότι μόνο τα αντικείμενα που μας προσφέρουν χαρά αξίζουν μια θέση στη ζωή μας.

Σκεφτείτε λίγο: περνάτε όλη σας την ημέρα -δηλαδή την ζωή σας- σε ένα σπίτι: πώς νιώθετε όταν βρίσκεστε σε αυτό; Τι συναισθήματα σας γεννούν τα διακοσμητικά αντικείμενα που υπάρχουν στα ράφια του, τα ρούχα που υπάρχουν στις ντουλάπες του;

Πόσο ευχάριστη κάνουν την ζωή σας;

Πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την θεωρία της Marie Kondo και άλλοι τόσοι που είδαν την ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο, εφαρμόζοντάς την.

Εμείς, σε αυτό το άρθρο, δεν έχουμε σκοπό να αναλύσουμε αν αποδίδει ή όχι η μέθοδος KonMari για την οποία έχουμε μιλήσει ξανά στην Bovary.

Στεκόμαστε σε μια διακοσμητική συμβουλή της Marie Kondo, όπως την διαβάσαμε σε άρθρο του House Beautiful: υπάρχει ένα μόνο διακοσμητικό που δεν αποχωρίζεται, έχει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού της και δίνει ζωή στον χώρο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

If a room looks bare, a single flower can cheer it up. Photo by @lolopetitpot.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marie Kondo (@mariekondo) στις 6 Απρ, 2019 στις 6:10 πμ PDT

Αντιπροσωπεύει την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας, μας παροτρύνει «να ζήσουμε την στιγμή». Δίνει χαρά, χρώμα, ζωντάνια.

Μάλιστα, όπως, σημειώνει η Marie Kondo, δεν παραλείπει το κουβαλά μαζί της ακόμα και στα ταξίδια της, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου (που για εκείνη γίνεται «το σπίτι της», όταν βρίσκεται μακριά από το σπίτι της). Μιλάμε για τα φρέσκα λουλούδια.

Η ίδια επιστρατεύει την δημιουργικότητά της και φροντίζει να στολίζει τα λουλούδια με ευφάνταστους τρόπους. Σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού (σσ. παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες με το πώς μπορούν να ενταχθούν σε κάθε χώρο).

Ψυχολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι η παρουσία των φρέσκων λουλουδιών στο σπίτι μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Είναι αγχολυτικά, μειώνουν το αίσθημα κούρασης, δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα.

Δεν είναι τυχαίο το ότι η Μarie φροντίζει να τα έχει σε κάθε δωμάτιο...

Αντλήστε έμπνευση μέσα από φωτογραφίες! 

Στο σαλόνι: 

Unsplash/Charlota Blunarova
Unsplash/Charlota Blunarova

Στην κουζίνα

Unsplash/Simon Godfrey
Unsplash/Simon Godfrey

Στο μπάνιο 

Unsplash/Curology
Unsplash/Curology

Στην κρεβατοκάμαρα

 

Unsplash/Ellieelien
Unsplash/Ellieelien