πατέρας με σύνδρομο down
Φωτογραφία: instagram/@saderissa
23|01|2022 09:00
SHARE
TRUE STORY

Ένας πατέρας με σύνδρομο Down μας συστήνει τον γιο του -Η συγκινητική ιστορία


Η ιστορία αυτής της οικογένειας από την Συρία δείχνει πως η ανθρώπινη δύναμη μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα.

Ο Sader Isaa είναι ένα παιδί που έχει έναν πατέρα με σύνδρομο Down. Ο ίδιος ήρθε στην ζωή, όταν οι γονείς του αποφάσισαν πως ήταν έτοιμοι να αποκτήσουν ένα δικό τους παιδί, αφήνοντας στην άκρη οποιαδήποτε αρνητική κριτική ή καχυποψία από εξωγενείς παράγοντες.

Ο ίδιος ο Sader αναφέρει πως έχει αγαπηθεί πολύ ως παιδί και δεν ένιωσε ποτέ ότι ο πατέρας του είναι διαφορετικός από όλους τους άλλους μπαμπάδες. Ο πατέρας του Jad, αφιέρωνε χρόνο στον γιο του παίζοντας μαζί του και συζητώντας για κάθε ζήτημα. Μια συνήθεια που έχει όλη η οικογένεια, αφού οι γονείς του απολαμβάνουν να κάθονται μαζί, μιλώντας με τις ώρες, όπως λέει ο Sader.

Ο Jad, που εργαζόταν σε έναν μύλο σιταριού, φρόντισε από την πρώτη στιγμή να μην λείψει τίποτα στον γιο του, ξεκινώντας να μαζεύει από νωρίς χρήματα για την εκπαίδευση και τις σπουδές του. Σήμερα ο Sader είναι οδοντίατρος, ένα από τα πιο καλά αμειβόμενα επαγγέλματα στη Συρία.

«Ο γιος μου είναι γιατρός», λέει κάθε φορά που συστήνει τον γιο του σε κόσμο και τα μάτια του λάμπουν.

«Πιστεύω πως δεν θα ήμουν τόσο ενθουσιασμένος με την ζωή και δεν θα είχα τόσο μεγάλο πάθος για αυτό που κάνω, αν δεν είχα έναν τόσο μοναδικό πατέρα» λέει ο ίδιος ο Sader σήμερα, μιλώντας παράλληλα και για τη στήριξη που έλαβαν από την τοπική κοινωνία.

Μια ακόμη απόδειξη πως η αγάπη, η αλληλεγγύη και η αποδοχή της διαφορετικότητας μπορούν να μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά σε έναν ευτυχισμένο κόσμο.

SHARE