Η Μπέττυ Λιβανού φωτογράφιση Bovary
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μάλλιαρης
23|01|2021 09:15
SHARE
THROWBACK

Μπέτυ Λιβανού: Η καθηλωτική ομορφιά στα 26 της, σε ένα σπάνιο πορτρέτο του 1977


Ένα σπάνιο καλλιτεχνικό πορτρέτο της Μπέτυς Λιβανού από το 1977 αποτυπώνει την απίθανη ομορφιά της γοητευτικής ηθοποιού.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, μας ταξιδεύει στις ένδοξες εποχές του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ παράλληλα μας χαρίζει πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή και την πορεία διάσημων προσωπικοτήτων.

Αυτή τη φορά, ο ίδιος δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία της πρωταγωνίστριας της ελληνικής υποκριτικής σκηνής Μπέτυς Λιβανού, στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, όταν ήταν 26 ετών. Το σπάνιο καλλιτεχνικό πορτρέτο αποτυπώνει τη γοητεία και την ομορφιά της γνωστής ηθοποιού!

Στη λεζάντα, ο δημοσιογράφος αναφέρει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή της -από το σχολείο έως και την εποχή που μεσουρανούσε στη μεγάλη οθόνη του ελληνικού σινεμά.

«Σπάνιο καλλιτεχνικό πορτρέτο σαν πίνακας ζωγραφικής της Μπέτυς Λιβανού το 1977 όπου αποτυπώνεται εκπληκτικά η ξεχωριστή ομορφιά και η έντονη εκφραστικότητα του προσώπου της. Την συγκεκριμένη χρονιά εντυπωσιάζει το τηλεοπτικό κοινό με την παρουσία της στην θρυλική σειρά της ΥΕΝΕΔ “Γιούκερμαν” που αποτελεί τηλεοπτική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση με πρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλεξανδράκη και ένα δυνατό καστ ηθοποιών. Μια σειρά που θα αφήσει τηλεοπτική εποχή με πρεμιέρα προβολής τον Μάρτιο του ‘76 έως και τον Αύγουστο του ‘77 και η οποία δεν διασώζεται σήμερα στα αρχεία της κρατικής τηλεόρασης.

Η γοητευτική ηθοποιός ερμηνεύει συγκλονιστικά τον μεγάλο έρωτα του “Γιούκερμαν” και η μόνη που θα μπορούσε να αλλάξει τον σκληρό τυχοδιώκτη που υποδύεται εξίσου μοναδικά ο Αλέκος Αλεξανδράκης και με τον θάνατο της από φυματίωση τον οδηγεί στην μοναξιά και την παραδοχή της ματαιότητας του πλούτου. Η συμμετοχή της σε έξι μόλις ταινίες αρχές της δεκαετίας του ‘70 στα τελευταία χρόνια της δόξας του Φίνου είναι ικανή να την ξεχωρίσει όπου με το ταλέντο και την απαράμιλλη γοητεία της θα καθιερωθεί σύντομα σε λαμπερό αστέρι της εποχής.

Την περίοδο 1971-72 ο ρόλος της ως παρουσιάστρια σε δύο τηλεπαιχνίδια (“Πείτε την αλήθεια” και “Το μυστικό της Colgate”), καθώς και στο “Candid Camera” που αποτελεί ελληνική εκδοχή του αντίστοιχου επιτυχημένου Αμερικανικού θα της δώσει ακόμη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και θα την βάλει δυναμικά στα σπίτια και την καθημερινότητα του κοινού.

Από τα τέλη της δεκαετίας του '70 και στα επόμενα χρόνια θα καταφέρει και πάλι να ξεχωρίσει μέσα από τον σύγχρονο ελληνικό κιν/φο με συμμετοχή σε 20 ταινίες και τέσσερα σημαντικά βραβεία Α και Β γυναικείου ρόλου που θα καταδείξουν τα πλούσια υποκριτικά της προσόντα.

Διαχρονική ομορφιά, απόλυτα κλασική φινέτσα, ευγένεια, ταλέντο και σεμνότητα είναι στοιχεία που την χαρακτηρίζουν μέχρι και σήμερα και την κάνουν ιδιαίτερα αγαπητή και ξεχωριστή.

SHARE