Μάργκαρετ Κίναν εμβόλιο για κορωνοιό
Η Μάργκαρετ Κίναν /Φωτογραφία: AP
MARGARET KEENAN

Βρήκαμε το απίθανο, χριστουγεννιάτικο μπλουζάκι της 90χρονης Βρετανής που έκανε πρώτη το εμβόλιο για τον κορωνοϊό


Η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν από τη Βρετανία έγινε ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που έκανε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό μετά την έγκρισή του.

Η Μάργκαρετ Κίναν έκανε το εμβόλιο στο τοπικό νοσοκομείο του Κόβεντρι σήμερα το πρωί στις 08:31 ώρα Ελλάδος.

Οι εμβολιασμοί από τη Pfizer/BioNTech ξεκίνησαν σήμερα στη Βρετανία, που έγινε η πρώτη δυτική χώρα η οποία άρχισε να εμβολιάζει τον γενικό πληθυσμό της.

Η Mάργκαρετ Κίναν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι τόσο προνομιούχα που είμαι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάζεται. Είναι το καλύτερο πρόωρο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να ζητήσω, επειδή σημαίνει πως μπορώ επιτέλους να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου το Νέο Έτος, αφού έμεινα μόνη μου το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρονιάς».

Η 90χρονη Βρετανίδα έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως με όλα τα ΜΜΕ να της κάνουν αφιέρωμα και τις φωτογραφίες της να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Η Μάργκαρετ Κίναν
Φωτογραφία: AP

Μάλιστα, όλοι μιλούν για το απίθανο μπλουζάκι που αποφάσισε να φορέσει κατά τον εμβολιασμό της, που τράβηξε την προσοχή.

Η συμπαθέστατη γιαγιά επέλεξε ένα χριστουγεννιάτικο t-shirt σε γαλάζιο χρώμα με έναν πιγκουίνο, που γράφει «Merry Christmas».

Η Μάργκαρετ Κίναν
Φωτογραφία: AP

Οι πιο παρατηρητικοί βρήκαν αμέσως ότι πρόκειται για μπλουζάκι του Νοσοκομείου του Κόβεντρι με φιλανθρωπικό σκοπό. Κοστίζει 8 λίρες και είναι διαθέσιμο μόνο εντός Ηνωμένου Βασιλείου.

Ήταν μια ευχάριστη νότα με μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, ενώ η απίθανη 90χρονη έκανε τους πάντες να χαμογελάσουν και να την χειροκροτήσουν.

t-shirt
uhcwcharity.org
SHARE