Κοτόπουλο
Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Με τι να μαρινάρεις το στήθος κοτόπουλου για να γίνει απίστευτα ζουμερό -Το μυστικό που μοιράζονται οι σεφ


Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο.

Ο λόγος για το ψητό στήθος κοτόπουλου που όσο απλό κι αν ακούγεται θέλει σίγουρα την τέχνη του. Είναι η σταθερή επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και το κλασικό πιάτο για όσους κάνουν δίαιτα. Είναι το αγαπημένο πιάτο των γυναικών και η κλασική επιλογή των διαιτολόγων. Είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Πόσες και πόσες φορές όμως σε ένα μπάρμπεκιου δεν έχεις καταστρέψει ένα κοτόπουλο στη σχάρα; Ξηρό, καμμένο και χωρίς γεύση είναι μόνο κάποιες από τις συνέπειες των βασικών λαθών που κάνεις. Εμείς βρήκαμε το μυστικό για να ψήσεις το πιο ζουμερό ψητό στήθος κοτόπουλου και να μην το βαρεθείς ποτέ να το τρως.

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να το μαρινάρεις για δύο ώρες με μπίρα, αλάτι και ζάχαρη και θα σου διασφαλίσει το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός συστατικών μαλακώνει το κρέας, κλειδώνει στο εσωτερικό του την υγρασία και εμπλουτίζει τη γεύση του. 

Αυτό είναι το μυστικό για απίστευτα ζουμερό κοτόπουλο σχάρας

Mark DeYoung/Unsplash

Το ψητό στήθος κοτόπουλου αποκτά μια διακριτική αλμυρή γεύση, είναι ελαφρώς γλυκό και είναι απίστευτα ζουμερό. Η μαρινάδα από αλάτι, μπίρα και ζάχαρη θα δώσει στο κοτόπουλο γεύση και θα το κάνει πιο τρυφερό στο εσωτερικό του.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το κοτόπουλο σε μια σακούλα όπου θα έχεις βάλει μπίρα, αλάτι και ζάχαρη. Το κλείνεις αεροστεγώς και το αφήνεις για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το ψήσιμο. Μπορείς να μαρινάρεις το κοτόπουλο ακόμη και για μία ολόκληρη νύχτα: όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο!

SHARE