Δείτε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ όταν ήταν μικρό αγόρι
Δείτε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ όταν ήταν μικρό αγόρι/Φωτογραφία: Finos Film
FLASHBACK

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με τον αδελφό του, Νίκο -Η φωτό που βλέπουμε για πρώτη φορά


Σαν σήμερα, στις 8 Αυγούστου του 2004, πριν από 19 χρόνια «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ. 

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς στο θέατρο και ο απόλυτος σταρ στον κινηματογράφο. Μαθητής του Μινωτή και αργότερα του Σολωμού, ξεχώρισε από πολύ νέος στο Εθνικό Θέατρο, παίζοντας σε σπουδαία έργα του κλασικού ρεπερτορίου, και έγραψε αμέσως στον κινηματογραφικό φακό. Έτσι, πολύ γρήγορα καθιερώθηκε ως πρωταγωνιστής και ζεν πρεμιέ. Έκανε μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και δόξα, συνδυάζοντας αρμονικότατα τον εμπορικό κινηματογράφο με  κλασικά έργα στο θέατρο.

Το 1965 παντρεύτηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ταυτίστηκε μαζί της και παρέμειναν παντρεμένοι για δέκα χρόνια, κατά τα οποία απέκτησαν τον γιο τους, Γιάννη Παπαμιχαήλ. Γύρισαν μαζί εμβληματικές ταινίες της χρυσής περιόδου και ανέβασαν πολλές θεατρικές επιτυχίες, συγκροτώντας και δικό τους θίασο. Το 1971 έφτιαξαν το θέατρο «Αλίκη» και ήταν παντού μαζί, στη ζωή, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Λατρεύτηκαν από το κοινό και αποτέλεσαν το πιο διάσημο καλλιτεχνικό ζευγάρι μέχρι τώρα στη χώρα μας.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του, στον λογαριασμό «Studio Kleisthenis» του Instagram δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά μια φωτογραφία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ από την ημέρα του γάμου του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Δίπλα στον ηθοποιό βρίσκεται ο αδελφός του, Νίκος. «Το Studio Κλεισθένης τον θυμάται με μία αδημοσίευτη φωτογραφία μαζί με τον αδερφό του Νίκο. Η φωτογραφία είναι από τη μέρα του γάμου του με την Αλίκη στους Δελφούς στις 18 Ιανουαρίου του 1965» σημειώνεται στη λεζάντα της σπάνιας φωτογραφίας.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με τον αδελφό του, Νίκο -Η φωτό που βλέπουμε για πρώτη φορά με αφορμή την επέτειο θανάτου του

58 χρόνια πριν, ο γάμος της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στους Δελφούς αποτελούσε το κοσμικό γεγονός όχι της χρονιάς, αλλά της δεκαετίας.

Το ζευγάρι την προηγούμενη ημέρα εργαζόταν κανονικά στο θέατρο και έτσι ξεκίνησαν για τους Δελφούς μέσα στη νύχτα, με διαφορετικά αυτοκίνητα. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε επιλέξει ένα μακρύ, λευκό νυφικό με ουρά, από soie sauvage μοντέλο του Givenchy, αλλά… ραμμένο στην Ελλάδα. Η δεξίωση του γάμου έγινε στο ξενοδοχείο του Βουζά, που είχε κλειστεί εξ’ ολοκλήρου για τον σκοπό αυτό. Το ζευγάρι δεν άφησε παραπονεμένο τον κόσμο που συνέρρεε μοιράζοντάς τους 1.000 τούλινες μπομπονιέρες. Μάλιστα, είχαν ληφθεί μέτρα από την αστυνομία για να μην συμβούν επεισόδια από το συνωστισμό. Συγκεκριμένα, 50 χωροφύλακες με 5 αξιωματικούς προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη.

Στις 5 Ιουλίου του 1975, οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο, επισήμως λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων.

SHARE