Ο πρίγκιπας Χάρι κλείνει το σακάκι του
Ο πρίγκιπας Χάρι σε έναν συναισθηματικά φορτισμένο λόγο /Φωτογραφία: AP
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να κάνουμε πίσω»: Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για όλα σε έναν συναισθηματικά φορτισμένο λόγο


Ο πρίγκιπας Χάρι έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για όλα, μετά την παραίτηση του ίδιου και της συζύγου του από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Ο Δούκας του Σάσεξ, συγκεκριμένα, είχε ένα επίσημο δείπνο, για το Sentebale, τον φιλανθρωπικό οργανισμό για νέους με HIV και AIDS, στον οποίο είναι προστάτης.

Εκεί, ο 35χρονος Χάρι ανέβηκε στο βήμα και έβγαλε έναν συναισθηματικά φορτισμένο λόγο με προσωπικό τόνο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «με μεγάλη του λύπη» αφήνει την βασιλική οικογένεια και ότι ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραιτηθούν από τα ανώτερα βασιλικά τους καθήκοντα, ωστόσο «δεν φεύγουν έτσι απλά».

Το ζευγάρι θα συνεχίσει να υπηρετεί τη βασίλισσα, σύμφωνα με τον ίδιο, την Κοινοπολιτεία και τα στρατιωτικές του θέσεις, χωρίς όμως δημόσια χρηματοδότηση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πάντα το σπίτι του, όπως τόνισε, ενώ ο ίδιος και η Μέγκαν έχουν τις ίδιες αξίες και ήταν χαρούμενοι με τον βασιλικό τους ρόλο μετά τον γάμο τους.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να κάνουμε πίσω, μια απόφαση που δεν πήραμε εύκολα», προσθέτει.

https://www.instagram.com/p/B7hGUztJA0F/

Στη συνέχεια, έπλεξε το εγκώμιο της γιαγιάς του, της «αρχιστράτηγου», όπως την αποκάλεσε, ενώ την ευχαρίστησε για τη στήριξη στον ίδιο και την οικογένειά του.

«Μου φέρνει μεγάλη λύπη που φτάσαμε εδώ. Υπήρξαν μήνες συζητήσεων και μετά από χρόνια προκλήσεων και ενώ ξέρω ότι δεν το έκανα πάντα σωστά, δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε ο Χάρι και ολοκλήρωσε την εξομολογητική του ομιλία.

Ο Χάρι και η Μέγκαν χάνουν τον HRH τίτλο τους, ωστόσο, θα παραμείνουν Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ.

Ακόμη, θα πληρώσουν αποζημίωση τους Βρετανούς φορολογούμενους για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage ενώ θα ξεκινήσουν τη νέα τους ανεξάρτητη οικονομικά ζωή στον Καναδά, με τον γιο τους, Άρτσι.

SHARE