Άπλωμα ρούχων
Άπλωμα ρούχων/Φωτογραφία: Shutterstock
TIPS

Πώς απλώνουμε σωστά τα ρούχα για να στεγνώσουν πιο γρήγορα -Έτσι θα έχετε και λιγότερο σίδερο


Το άπλωμα των ρούχων είναι μια εύκολη υπόθεση.

Βγάζουμε τα βρεγμένα ρούχα από το πλυντήριο, τα κρεμάμε σε μια απλώστρα και περιμένουμε να στεγνώσουν, σωστά; Μάλλον όχι. Δεν είναι μόνο το σιδέρωμα «τέχνη», αλλά και το άπλωμα των ρούχων θέλει τον τρόπο του για να στεγνώνουν πιο γρήγορα και να έχουν λιγότερη «τσαλάκα» για πιο εύκολο σιδέρωμα.

Βρήκαμε για εσένα ένα βίντεο στο Instagram για το πώς πρέπει να κρεμάς τα ρούχα στην απλώστρα για να σιδερώνονται πιο εύκολα και να στεγνώνουν και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τώρα που έχει ακόμα υγρασία. Βρες εκείνο το σημείο στο μπαλκόνι σου που το βλέπει περισσότερο ο ήλιος και τοποθέτησε εκεί την απλώστρα με τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σου.

Πώς απλώνουμε σωστά τα ρούχα για να στεγνώσουν πιο γρήγορα

Ακολουθώντας μερικά απλά tips τα ρούχα μετά το πλυντήριο μπορούν να στεγνώσουν πιο γρήγορα στην απλώστρα και να είναι πιο εύκολα να σιδερωθούν αργότερα.

Το βασικό tip στο άπλωμα των ρούχων είναι να μην απλώνετε τα ρούχα το ένα δίπλα στο άλλο. Για να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα ρούχα χρειάζονται χώρο ώστε να μπορεί να περνάει ανάμεσά τους ο αέρας. Απλώνοντας συνεπώς το ένα ρούχο, αφήστε κάμποσα εκατοστά απόσταση από το σημείο που θα απλώσετε το άλλο.

Επίσης πριν απλώσετε τα ρούχα τινάξτε τα καλά γιατί έτσι θα αποφύγετε τις πολλές ζάρες και θα μπορέσετε να τα σιδερώσετε πιο εύκολα. Γυρίστε τα ρούχα από την ανάποδη για να μην ξεθωριάσουν από τον ήλιο και βάλτε τα μανταλάκια στις άκρες των ρούχων. Τα παντελόνια και τα χοντρά ρούχα απλώστε τα στις εξωτερικές θέσεις της απλώστρας. Στο κέντρο βάλτε τις μπλούζες.

SHARE