Λουλούδια
Φωτογραφία: Liana Mikah/Unsplash
07|03|2022 08:09
SHARE
FLOWER POWER

Πώς διατηρούμε τα λουλούδια σε βάζο για περισσότερες μέρες -Χρήσιμα μυστικά


Τα λουλούδια είναι ένας υπέροχος τρόπος να δώσετε περισσότερο χρώμα στο χώρο σας, να φωτίσετε κάποια άτονη γωνία του σπιτιού σας, να αλλάξετε τη διάθεση σας ή έστω να αξιοποιήσετε το βάζο που σας έκαναν δώρο στον γάμο σας.

Ενα βάζο με φρέσκα λουλούδια είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να δώσουν μια αίσθηση φρεσκάδας και θετικής ενέργειας στον χώρο τους. Τα λουλούδια και τα φυτά εσωτερικού χώρου άλλωστε έχουν τον τρόπο τους να δίνουν χρώματα, ομορφιά και ζωή στους χώρους του σπιτιού μας.

Πώς μπορούμε όμως να διατηρούμε τα όμορφα λουλούδια μας στο βάζο για περισσότερες μέρες; Υπάρχουν 8 χρήσιμα tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να απολαμβάνουμε περισσότερο την υπέροχη ανθοφορία και το άρωμα τους.

Προσέχουμε να μην τοποθετούμε πολλά λουλούδια στο βάζο και ιδίως να μην βάζουμε περισσότερα λουλούδια από όσα χωράει, γιατί με αυτό τον τρόπο ταλαιπωρούμε τους βλαστούς και τους μίσχους των φυτών.

Φροντίστε να αλλάζετε το νερό κάθε 2-3 μέρες και να κόβετε τους μίσχους λοξά
(το πολύ 1-2 πόντους) κι ένα εκατοστό πάνω από την προηγούμενη τομή.

Σπάστε μία ασπιρίνη και ρίξτε τα τρίμματα μέσα στο βάζο με το νερό που περιέχει τα λουλούδια σας.

Φωτογραφία: Arnel Hasanovic/Unsplash

Να τοποθετείτε το βάζο με τα λουλούδια σε δροσερό μέρος, όχι κάτω από τον ήλιο και καλό είναι να μην είναι κοντά σε κάποιο καλοριφέρ.

Επίσης ο χαλκός βοηθάει τα λουλούδια να διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα. Ρίξτε λοιπόν ένα χάλκινο νόμισμα μέσα στο βάζο.

Φωτογραφία: Logan Nolin/Unsplash

Να ανανεώνετε τα λουλούδια με φρέσκο και χλιαρό νερό, αφού πρώτα έχετε καθαρίσει το βάζο από υπολείμματα του παλιού νερού ώστε να απομακρύνετε βακτηρίδια που ίσως έχουν συγκεντρωθεί.

Ένα σημάδι ότι το νερό θέλει αλλαγή, είναι όταν κιτρινίζει και γίνεται θαμπό.

Κρατήστε τα φύλλα του λουλουδιού όσο γίνεται έξω από το νερό. Τα φύλλα μέσα στο νερό βοηθάνε την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηρίων.

SHARE