Τα υγιεινά γλυκάπάντα έχουν μια θέση στο τραπέζι και την καρδιά μας.
Τα τρουφάκια είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά, φτιάχνονται με πολλές παραλλαγές και το σημαντικότερο, γίνονται εύκολα.
Η αλήθεια είναι πως, αυτές τις μικρές, λαχταριστές μπουκίτσες τις έχουμε συνδυάσει με σοκολάτα και νομίζουμε πως έχουν πολλές θερμίδες.
Υπάρχει, όμως, και η πιο υγιεινή εκδοχή τους όπου τα τρουφάκια γίνονται με αγνά υλικά και χωρίς καθόλου -μα καθόλου- ζάχαρη.
Μια τέτοια υγιεινή συνταγή για τρουφάκια μου έδωσε η φίλη μου, Μαρία, η οποία είναι μαμά και αποφεύγει να δίνει στα παιδιά της γλυκά με ζάχαρη. Περνάει πολύ χρόνο στην κουζίνα συνδυάζοντας υλικά και δημιουργώντας υγιεινές συνταγές.
Αν κάνεις διατροφή ή θέλεις να δώσεις ένα γλυκό στα παιδιά σου που δεν θα έχει ζάχαρη και βούτυρο δοκίμασε τη συγκεκριμένη συνταγή, η οποία βγάζει 17 τρουφάκια.
Υλικά
- 100 καρύδια
- 20γρ δημητριακά ολικής
- 30γρ γάλα αμυγδάλου
- 10 χουρμάδες
- λίγο κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τους χουρμάδες και τους βάζουμε στο multi με τα καρύδια και το γάλα.
- Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια ενωμένα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, σπάμε από επάνω τους τα δημητριακά με τα χέρια μας και ανακατεύουμε.
- Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε στο κακάο.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο και σε 30 λεπτά είναι έτοιμα.