Φενγκ-Σουι
Φωτογραφία: Pexels
06|04|2023 10:10
SHARE
ΦΕΝΓΚ-ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Τι πρέπει να ξεφορτωθείτε από το σπίτι σας για μεγαλύτερη καλοτυχία και θετική ενέργεια


Το Reader's Digest συμβουλεύεται τους ειδικούς του Φενγκ Σούι και μας αποκαλύπτει τι προκαλεί αρνητικά vibes.

Αν θέλετε να ρέει άφθονη η θετική ενέργεια στο σπίτι σας σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι, τότε πρέπει να σιγουρευτείτε πως δεν κάνετε κάποιο από τα παρακάτω λάθη.

Το Φενγκ Σούι είναι μια αρχαία Κινέζικη τέχνη που περιγράφει την σωστή διάταξη αντικειμένων σε έναν χώρο, με σκοπό την μέγιστη δυνατή ροή θετικής ενέργειας. Με τις κατάλληλες κινήσεις, μπορούμε να αυξήσουμε την ευεξία μας εναρμονίζοντας το περιβάλλον.

Διαβάστε παρακάτω μερικά συχνά λάθη που μπλοκάρουν τη ροή του Φενγκ Σούι

Φενγκ-Σούι
Φωτογραφία: Pexels

Καθαρή είσοδος

Καλό είναι να ξεφορτωθείτε ο,τι αντικείμενο μπλοκάρει την είσοδο του σπιτιού σας. Αν θέλετε τη μέγιστη θετική ενέργεια να ρέει χωρίς εμπόδια στο χώρο σας, μια καθαρή είσοδος είναι σημαντική. «Η είσοδος είναι το στόμα του σπιτιού» εξηγεί η σύμβουλος Φενγκ Σούι Σούζαν Τσου. «Αν είναι μπλοκαρισμένη, οι ευκαιρίες δυσκολεύονται να μπουν στο χώρο». Για τη μέγιστη ροή θετικής ενέργειας, χρημάτων και καλών σχέσεων, καλό θα ήταν να αγοράσετε μια ντουλάπα για να αποθηκεύετε παπούτσια και άλλα αντικείμενα.

Καθαρός διάδρομος

Αν έχετε τραπεζάκια και άλλα αντικείμενα στους διαδρόμους του σπιτιού σας, καλό θα ήταν να τα βάλετε κάπου αλλού. Η συγγραφέας και γκουρού του Φενγκ Σούι Κάρεν Κάρτερ εξηγεί πως οι διάδρομοι είναι οι αρτηρίες του σπιτιού μας. Αν θέλετε ένα υγιές σπίτι, αγοράστε έναν καλόγερο για να αποθηκεύσετε τα αντικείμενά σας.

Τακτοποιημένο σπίτι

Όλοι ανεξαιρέτως οι ειδικοί του Φενγκ Σούι συμφωνούν στο ότι η ακαταστασία προκαλεί κακό Φενγκ Σούι. Όταν το σπίτι είναι άδειο και έχει μόνο τα απαραίτητα, έχει τη μέγιστη θετική ενέργεια. Ξεφορτωθείτε λοιπόν ο,τι δεν χρειάζεστε, αγοράζοντας κουτιά αποθήκευσης.

Προσοχή στην κουζίνα

Οι ειδικοί στο Φενγκ Σούι προειδοποιούν πως το ληγμένο φαγητό μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα στην υγεία, και αυτό είναι πολύ κακό για τη θετική ενέργεια. Η Κάθριν Βέμπερ μας συμβουλεύει πως η κουζίνα είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού. Για βέλτιστο αποτέλεσμα, αγοράστε ένα σικάτο ράφι για καρυκεύματα που θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε.

Ξεφορτωθείτε την τηλεόρασή

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο χαλάει το Φενγκ Σούι. Το υπνοδωμάτιο, συμβουλεύει η Κάρτερ, πρέπει να είναι αφιερωμένο μόνο στον ύπνο και το πάθος. Επειδή όμως ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κοπεί μια κακή συνήθεια, σας προτείνουμε να αγοράσετε μια ντουλάπα και να βάζετε την τηλεόραση μέσα όταν δεν την χρησιμοποιείτε. Καλό είναι επίσης να πετάξετε ο,τι οικογενειακές φωτογραφίες υπάρχουν στο υπνοδωμάτιό σας.

Οχι στα έργα τέχνης με αρνητική ενέργεια

Οι ειδικοί στο Φνεγκ Σούι εξηγούν πως η τέχνη εκφράζει τα συναισθήματά μας: Συνεπώς αν είμαστε single και θέλουμε να βρούμε σύντροφο, πρέπει να γεμίσουμε το σπίτι μας με πίνακες που δείχνουν ζευγάρια. Εαν θέλουμε να ξεκινήσουμε οικογένεια, καλό είναι να έχουμε εικόνες με παιδιά στο σπίτι μας. Σε γενικές γραμμές, οι πίνακες που έχουμε στο σπίτι μας πρέπει να είναι ζωηροί, θετικοί και χαρούμενοι για maximum θετική ενέργεια.

Μην βάφετε την εξώπορτα κόκκινη

Το Φενγκ Σούι μας απαγορεύει να βάψουμε κόκκινη την εξώπορτά μας. Επίσης, καλό είναι η πόρτα μας να είναι καθαρή οπότε σας συμβουλεύουμε να αγοράσετε ένα σετ καθαρισμού πόρτας.

Ξεφορτωθείτε τα μπονζάι

Αν έχετε στο σπίτι σας Bonsai Trees, πετάξτε τα αμέσως. Τα bonsai αναπαριστούν δυσκολία στην ανάπτυξη. Καλύτερο είναι να αγοράσετε ένα μεγάλο και δυνατό δέντρο για το εσωτερικό του σπιτιού σας.

Πετάξτε τα αρνητικά αντικείμενα

Σκοπός του Φενγκ Σούι είναι να προωθήσουμε τη θετική ενέργεια, και άρα δεν πρέπει να έχουμε στο σπίτι μας σουβενίρ από άσχημες εποχές. Αν για παράδειγμα, έχετε ακόμη τις πατερίτσες που χρησιμοποιήσατε μετά από ένα ατύχημα, πετάξτε τις αμέσως.

Μετακινήστε το γραφείο σας

Όταν κάθεστε στο γραφείο σας, πρέπει να μπορείτε να δείτε ποιος μπαίνει στο δωμάτιο. Συνεπώς, αν το γραφείο σας είναι με τη πλάτη στην πόρτα, καλό είναι να το αλλάξετε. Επίσης σημαντικό είναι να αγοράσετε κουτιά για να οργανώσετε ο,τι υπάρχει πάνω στο γραφείο.

Πετάξτε τα κατεστραμμένα σκεύη

Αν χρησιμοποιείτε παλιά και κατεστραμμένα σκεύη στην κουζίνα σας, αυτό συμβολίζει την φτώχεια σύμφωνα με το Reader's Digest. Καλό είναι να τα πετάξτε και να αγοράσετε καινούρια.

Επιδιορθώστε τα σπασμένα αντικείμενα

Τα χαλασμένα αντικείμενα συμβολίζουν την έλλειψη χρημάτων και προσδίδουν αρνητική οικονομική ενέργεια, σύμφωνα με το Reader's Digest. Αγοράστε λοιπόν καινούρια εργαλεία για να επισκευάσετε ο,τι είναι χαλασμένο.

SHARE