τραπέζι γιορτές
Φωτογραφία: Pexel
FOOD TRICK

Το απίθανο τρικ που θα κάνει το φαγητό να μοιάζει πιο νόστιμο στο γιορτινό τραπέζι, σύμφωνα με έρευνα


Τα Χριστούγεννα φτάνουν σε δύο ημέρες και οι ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι είναι πυρετώδεις.

Ψάχνουμε τις ιδανικές συνταγές για αλμυρά και γλυκά πιάτα που θα συνοδεύσουν το ρεβεγιόν μας, δοκιμάζουμε γεύσεις και κάνουμε πρόβες.

Φέτος, θέλουμε όλα να είναι τέλεια και να περάσουμε αξέχαστες γιορτές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Το φαγητό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα των γιορτών, γι’ αυτό θέλουμε να μεγαλουργήσουμε στην κουζίνα. Τι συμβαίνει όμως αν κάτι πάει λάθος; Πώς το σώζουμε;

Υπάρχει τρόπος και μάλιστα απλός και ανέξοδος, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Αν, λοιπόν, στεγνώσει η γαλοπούλα σου ή το φαγητό δεν είναι όπως θα ήθελες, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να… χαμηλώσεις τα φώτα.

γιορτινό τραπέζι
Unsplash/krakenimages-7BpuzmcxlHU

Κι όμως, επιστήμονες στις ΗΠΑ βρήκαν ότι τα επίπεδα φωτισμού μπορούν να επηρεάσουν την απόλαυση των ανθρώπων στο φαγητό.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την έρευνα που αναφέρει η Daily Mail, το πιο χαμηλό φως του περιβάλλοντος μπερδεύει τον ανθρώπινο εγκέφαλο υποσυνείδητα να πιστεύει ότι το φαγητό έχει καλύτερη γεύση.

Η έρευνα διεξήχθη από την Sarah Lefebvre, ειδική στις καταναλωτικές συμπεριφορές φαγητού και το ποτού στο Murray State University στο Κεντάκι.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν το εξής: Οι γευστικές αντιλήψεις ήταν πιο ευνοϊκές όταν η οπτική επαφή με το φαγητό είχε μειωθεί από το λιγότερο φως.

Είναι πιθανό τα σήματα που αποστέλλονται στον εγκέφαλο όταν ερμηνεύουμε τη γεύση να παραμορφώνονται με κάποιο τρόπο από το χαμηλό φως ή ότι ο χαμηλός φωτισμός θεωρείται πιο ευχάριστος ή συμπληρωματικός της διατροφικής εμπειρίας.

Γι’ αυτό, χαμήλωσε τα φώτα και κανείς δεν θα καταλάβει αν κάτι πάει στραβά!

SHARE