Οι δύο ρέπλικες μήτρας
Η viral φωτογραφία για την περίοδο διχάζει /Φωτογραφία: Facebook/Apples and Ovaries
VIRAL PHOTO

Σοκαριστική φωτογραφία ισχυρίζεται ότι δείχνει πώς διπλασιάζεται η μήτρα κατά την περίοδο -Έγινε viral, διχάζοντας το Διαδίκτυο


Η περίοδος είναι η χειρότερη εβδομάδα του μήνα, για τις περισσότερες γυναίκες.

Όλες ξέρουμε τι πάει να πει να νιώθεις πρησμένη και «βαριά». Το μόνο που θέλουμε είναι να ξαπλώσουμε, να πάρουμε αγκαλιά ένα μαξιλάρι, μια σοκολάτα και τα χαρτομάντιλα!

Μια φωτογραφία που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες viral ισχυρίζεται ότι μπορεί να μας αποδείξει τον λόγο που νιώθουμε τόσο χάλια σωματικά.

Η φωτογραφία προέρχεται από την σελίδα «Apples and Ovaries» στο Facebook και απεικονίζει δύο ρεπλίκες μήτρας σε πραγματικό μέγεθος. Η λευκή, που είναι η πιο μικρή, έχει σχήμα αχλαδιού και αναπαριστά μια μήτρα χωρίς εμμηνόρροια. Αντίθετα, η κόκκινη, που είναι διπλάσια σε μέγεθος, αναπαριστά την μήτρα με περίοδο.

«Γι’ αυτό νιώθουμε τόσο βαριές στην αρχή της έμμηνης ρύσης μας», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Γιατί νιώθουμε ότι θα σκάσουμε και πρέπει να τα κάνουμε όλα πιο αργά», συνεχίζει το viral post.

Sharing again for the newest members of our community. <3 I wanted to share this image with you. In my hand are life...

Posted by Apples and Ovaries on Wednesday, November 7, 2012

Η φωτογραφία έχει μοιραστεί πάνω από 25.000 φορές ενώ οι γυναίκες γράφουν έκπληκτες για το τι περνά το σώμα τους κάθε μήνα. «Δεν εκπλήσσομαι γιατί το PMS μας ‘ρουφά’ τη ζωή και αναρρώνουμε μέρες μετά», σχολίασε μια γυναίκα.

Οι χρήστες των social media δηλώνουν εντυπωσιασμένοι αλλά και σοκαρισμένοι με τη φωτογραφία. Ωστόσο, δεν έχουν πειστεί όλοι ότι συμβαίνει πραγματικά κάτι τέτοιο και η μήτρα διπλασιάζεται μια φορά τον μήνα.

Γυναίκα με πόνο περιόδου
Γυναίκα με πόνο περιόδου /Φωτογραφία: Shutterstock

Μιλώντας στο Healthline, η γυναικολόγος-μαιευτήρας δρ. Safrir Neuwirth ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρη αν υπάρχει αλήθεια σε αυτή τη φωτογραφία.

«Στα 20 χρόνια εμπειρίας μου, δεν έχω προσέξει τέτοια μεγάλη αλλαγή στο μέγεθος της μήτρας κατά τη διάρκεια της περιόδου», τονίζει. «Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της περιόδου που αυξάνουν τον όγκο της μήτρας και την κάνουν ελαφρώς πιο πρησμένη. Αλλά αν διπλασιάζεται όπως στη φωτογραφία; Με τίποτα».

SHARE