δωμάτιο με λευκή διακόσμηση
Φωτογραφία: Calimia Home
29|05|2023 11:54
SHARE
DECO TIPS

Πώς να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρα με βάση τις αρχές του Feng Shui -Για να κοιμάστε καλύτερα


Από όλα τα δωμάτια του σπιτιού μας, η κρεβατοκάμαρα είναι εκείνο στο οποίο χαλαρώνουμε περισσότερο -το προσωπικό μας καταφύγιο, εκεί που ηρεμούμε, ξεκουραζόμαστε, ονειρευόμαστε.

Ο πιο προσωπικός μας χώρος, λοιπόν, είναι σημαντικό να συμβαδίζει με την προσωπικότητα και την αισθητική μας, να δημιουργεί ατμόσφαιρα γαλήνης και χαλάρωσης.

Ένα υπνοδωμάτιο διαρρυθμισμένο σύμφωνα με τους κανόνες του Feng Shui επιτρέπει τη σωστή ροή του Chi αλλά και της θετικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την interior designer και σύμβουλο του Feng Shui, Anje Cho, όταν βρισκόμαστε στην παθητική στάση Yin είμαστε ευάλωτοι στις ενέργειες που μας περιτριγυρίζουν.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ολιστική interior designer Anna Lippett, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τον σκοπό του υπνοδωματίου: Θέλουμε να κοιμόμαστε καλύτερα; Να διαβάζουμε; Να φροντίζουμε τον εαυτό μας; Όσον αφορά το Feng Shui, είναι σημαντικό να έχουμε ξεκάθαρους στόχους.

Πώς μπορούν, λοιπόν, οι κανόνες του Feng Shui να μας βοηθήσουν ώστε να δημιουργήσουμε την απόλυτη ατμόσφαιρα χαλάρωσης στην κρεβατοκάμαρα και να εξασφαλίσουμε ήρεμο ύπνο;

Οι 8 σημαντικοί κανόνες του Feng Shui για το υπνοδωμάτιο

Η θέση του κρεβατιού

Η θέση του κρεβατιού είναι πολύ σημαντική. Η κύρια λειτουργία της κρεβατοκάμαρας είναι ο ύπνος, συνεπώς το κρεβάτι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του δωματίου. Σύμφωνα με την Anje, το κρεβάτι μας πρέπει να είναι πάντα στην κυρίαρχη στάση. Αυτό σημαίνει διαγώνια από την πόρτα, έτσι ώστε να μπορείς να την δεις χωρίς όμως να την κοιτάς κατ' ευθείαν. Αν το κρεβάτι κοιτάει κατ' ευθείαν την πόρτα, τότε βρισκόμαστε στην «στάση φέρετρο» και συνεπώς είμαστε ευαίσθητοι σε επιθέσεις. Μόνο αν αποφύγουμε τη «στάση φέρετρο» μπορούμε να κοιμηθούμε με ασφάλεια.

Επίσης σημαντικό είναι να μην τοποθετούμε το κρεβάτι κάτω από ένα παράθυρο γιατί, σύμφωνα με το Feng Shui, αυτό προκαλεί κακό ύπνο. Τέλος, καλό είναι να αποφεύγουμε την Στάση Θανάτου.

Τοποθετήστε κομοδίνα στις δύο πλευρές του κρεβατιού

Η συμμετρία στο interior design δημιουργεί ισορροπία και ηρεμία. Δεν υπάρχει ακόμη ομοφωνία στους κύκλους του Feng Shui όσον αφορά τον ρόλο του κομοδίνου, με τους ειδικούς να ερευνούν ακόμη τη χρήση του, αλλά πολλοί πιστεύουν πως δύο συμμετρικά κομοδίνα ισορροπούν την ρομαντική ενέργεια της ζωής. Ιδανικά, τοποθετήστε δύο ολόιδια κομοδίνα σε αντίστοιχες θέσεις, προτιμώντας τα στρογγυλά κομοδίνα χωρίς γωνίες, ώστε να μην προσδώσετε αρνητική ενέργεια στο κρεβάτι σας.

Αποφύγετε τους καθρέφτες

Οι καθρέπτες δεν πρέπει ποτέ να κοιτάνε κατ' ευθείαν το κρεβάτι. Οι ειδικοί του Feng Shui δεν έχουν βγάλει ακόμη συμπέρασμα όσον αφορά τον ρόλο των καθρεπτών στο υπνοδωμάτιο, με την χρήση τους να ερευνάται ακόμη -αλλά το σίγουρο είναι πως η τοποθέτησή τους έχει ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με την Anna, οι καθρέπτες αναπαριστούν το στοιχείο του νερού, αντανακλώντας και γιγαντόνοντας την ενέργεια. Συνεπώς καλό είναι να τοποθετείτε τους καθρέπτες δίπλα στο κρεβάτι, αλλά ανάποδα -ώστε να μην αντανακλούν την περιοχή ύπνου.

Σιγουρευτείτε πως το κρεβάτι σας είναι προσεγγίσιμο και από τις δύο πλευρές.

Είναι σημαντικό να έχουμε χώρο στις δύο πλευρές του κρεβατιού, ώστε να ισορροπούμε το yin και το yang και να επιτρέπουμε στην ενέργεια Qui να ρέει άφθονη. Εξαίρεση αποτελούν τα παιδικά δωμάτια: Το παιδικό κρεβάτι πρέπει να ακουμπάει στον τοίχο για περισσότερη σταθερότητα.

Χώροι αποθήκευσης

Ιδανικά, δεν πρέπει να έχουμε τίποτα κάτω από το κρεβάτι μας, σύμφωνα με την Anje. O χώρος κάτω από το κρεβάτι επιτρέπει στην ενέργεια να ρέει και βοηθάει στην ψυχική μας υγεία.

Όσον αφορά το Feng Shui, το να έχουμε κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους είναι ιδανικό, γιατί καλύπτει την ακαταστασία αλλά και τα ψυχικά φορτισμένα αντικείμενα. Σε περίπτωση που επιλέξετε να αποθηκεύσετε αντικείμενα κάτω από το κρεβάτι σας, καλό είναι να επιλέξετε αντικείμενα σχετικά με τον ύπνο: πετσέτες, μαξιλάρια, σεντόνια, ντιβάνια και άλλα.

Ανεμιστήρες και δοκάρια

Είναι πολύ σημαντικό το κρεβάτι να μη βρίσκεται κάτω από ανεμιστήρα ή δοκάρι. Αυτά τα στοιχεία μας ασκούν πίεση την ώρα που κοιμόμαστε. Μία λύση για αυτό είναι να καλύψετε τα ανεπιθύμητα στοιχεία με ύφασμα.

Κρατήστε το γραφείο σας εκτός υπνοδωματίου

Ακόμη κι αν εργάζεστε από το σπίτι, καλό είναι να μην έχετε γραφείο στο υπνοδωμάτιο σας. Ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι ξεχωριστός από τον χώρο ξεκούρασης.

Ντεκόρ και προσωπικά αντικείμενα

Η τοποθέτηση των προσωπικών αντικειμένων επηρεάζει τη ροή της ενέργειας στο υπνοδωμάτιο. Κάθε προσωπικό αντικείμενο ή φωτογραφία πρέπει να βρίσκεται στην δεξιά γωνία του δωματίου, καθώς αυτή είναι η γωνία που επηρεάζει την αγάπη και τις σχέσεις μας.

Τέλος, είναι σημαντικό το κρεβάτι μας να κοιτάει προς τα νότια. Αν το κρεβάτι κοιτάει στο Βορρά, αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση.

SHARE