Φωτογραφία: Instagram/ @lyricallydiverse
Φωτογραφία: Instagram/ @lyricallydiverse
JEYZA GARY

Jeyza Gary: Το μοντέλο με τη σπάνια δερματική πάθηση καταρρίπτει τα κλισέ περί ομορφιάς


Η Jeyza Gary έχει μια σπάνια πάθηση, την ελασματική ιχθύωση, η οποία κάνει το δέρμα ξερό με αποτέλεσμα να αλλάζει κάθε δύο εβδομάδες.

Η πάθηση αυτή προκαλείται από ένα μη φυσιολογικό χρωμόσωμα και επηρεάζει περίπου έναν στους 100.000.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια τόσο ασυνήθιστη και σπάνια πάθηση που χρειάστηκε αρκετός καιρός μέχρι η Jeyza Gary να διαγνωστεί.

Η μικρή Jeyza Gary δεν μπορούσε να αντιληφθεί τη διαφορετικότητά της -αν και υπέφερε συχνά από την πάθησή της- μέχρι που μεγάλωσε και άρχισε να παρατηρεί τα υπόλοιπα παιδάκια. Τότε κατάλαβε πως το δέρμα της διαφέρει από των υπολοίπων.

Φυσικά η πάθησή της δεν της επέτρεπε να μένει εκτεθειμένη στον ήλιο ενώ έπρεπε να ενυδατώνει το δέρμα της συχνά.

Η μητέρα της ήταν πάντα στο πλευρό της και μάλιστα τη βοηθούσε με κάθε τρόπο να αγαπήσει τον εαυτό της, κυρίως, διδάσκοντας την ίδια την Jeyza αλλά και τους γύρω της, πως δεν διαφέρει από εκείνους.

Στην αρχή κάθε σχολικού έτους, η μητέρα της μιλούσε ακόμη και στους συμμαθητές της για την ελασματική ιχθύωση, ώστε να μην φοβούνται αυτό που δεν μπορούν να εξηγήσουν.

Πώς η ζωή την οδήγησε στο μόντελινγκ;

Πριν από περίπου πέντε χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει την καριέρα μοντέλου ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές πτυχίο της στην ειδική αγωγή. Όπως έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή της στο refinery29, μια φίλη της ήταν εκείνη που την έβαλε σε σκέψεις το τελευταίο της έτος στο γυμνάσιο, με μια αφιέρωση στην επετηρίδα της:

«Αγαπητή Jeyza, θα μου λείψεις τόσο πολύ. Πάντα βρίσκεις έναν τρόπο να σκορπάς χαμόγελα. Σου εύχομαι τα καλύτερα, πραγματικά. P.S. Πρέπει να γίνεις μοντέλο”.

Τότε, συνηδητοποίησε πως δεν έχει δει κάποιο άλλο μοντέλο με την δική της πάθηση, έτσι, τράβηξε μερικές φωτογραφίες και πριν πάει στο κολλέγιο τις έστειλε σε πρακτορεία.

Μετά από αρκετές προσπάθειες έλαβε ένα email από το We Speak Model Management, και έτσι ξεκίνησε η συναρπαστική καριέρα της. Έχει ήδη παρουσιαστεί στη Vogue Italia και χτίζει σταθερά το portofolio της.

Η Jeyza πλέον στέλνει τη θετική της ενέργεια σε όλους ενώ εμπνέει άτομα με την ίδια πάθηση να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

SHARE