φωτογραφία: Shutterstock
φωτογραφία: Shutterstock
13|05|2024 12:30
SHARE
ΑΖΑΛΕΑ

Αζαλέα: Το φυτό που θα φέρει χρώμα στο μπαλκόνι σας -Όσα πρέπει να ξέρετε για την φροντίδα της


Η αζαλέα είναι ένα φυτό που ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των ροδόδεντρων και θεωρείται ανθοφόρος θάμνος.

Έχει υπέροχα λουλούδια, σε πολλά φωτεινά και καλοκαιρινά χρώματα ενώ παράλληλα είναι ένα αρκετά δημοφιλές φυτό εξωτερικού χώρου.

Το χαρακτηριστικό που κάνει την αζαλέα αγαπητή είναι φυσικά ο πλούσιος ανθός της.

Από δίχρωμα λουλούδια με λευκό και ροζ, μέχρι φούξια, κίτρινο και πορτοκαλί, τα λουλούδια της αζαλέας μπορούν να φωτίσουν μοναδικά τη βεράντα, το μπαλκόνι και τον κήπο σας αρκεί να τη φροντίσετε σωστά.

Η αλήθεια είναι πως η αζαλέα είναι ένα ευαίσθητο φυτό που χρειάζεται να τοποθετηθεί σε κάποια ημισκερή γωνιά που να μην τη χτυπά αέρας.

Όσα θέλετε να ξέρετε για τη φροντίδα της αζαλέας

Η αζαλέα αγαπά το φως αλλά όχι τον έντονο ήλιο του καλοκαιριού, αν έχετε την αζαλέα σε γλάστρα, λοιπόν, να θυμάστε ότι μπορείτε να τη βάλετε στο σπίτι για την προστασία της από τον καύσωνα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Άλλωστε, δεν είναι σπάνιο να συναντήσουμε μια γλάστρα αζαλέας σε γραφεία και εσωτερικούς χώρους, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί και μέσα στο σπίτι, αρκεί πάντα να είναι μακριά από air-condition και καλοριφέρ.

Ιδανικά, το φυτό σας χρειάζεται μεσαίες θερμοκρασιακές για να σας χαρίσει τα λουλούδια του, αλλά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το χώμα της, η υγρασία του και το λίπασμα που θα της δώσετε.

Για να παραμείνει «ζωντανή» η αζαλέα χρειάζεται όξινο χώμα, ενώ αν της προσθέσετε πλήρες λίπασμα, λίπασμα σιδήρου ή λίπασμα εσπεριδοειδών, θα σας ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο.

Όσο για το πότισμα, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η αζαλέα αγαπά την υγρασία και το δροσερό περιβάλλον. Την άνοιξη και το φθινόπωρο ποτίστε ανά 2 με 3 ημέρες, ενώ το καλοκαίρι μην παραλείψετε το πότισμα μέρα παρά μέρα.

SHARE