Τζένη Καρέζη
Τζένη Καρέζη /Φωτογραφία: Finos Films
20|06|2023 10:11
SHARE
ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

Η Τζένη Καρέζη με μίνι νυφικό στον δεύτερο γάμο της με τον Κώστα Καζάκο -Η σπάνια φωτογραφία από το 1968


Μια φωτογραφία με την Τζένη Καρέζη από τον δεύτερο γάμο της με τον Κώστα Καζάκο δημοσιεύθηκε στα social media ενθουσιάζοντας το διαδικτυακό κοινό.

Στο σπάνιο στιγμιότυπο η Τζένη Καρέζη συνοδεύεται στην εκκλησία για τον δεύτερό της γάμο, από τον αγαπημένο της θείο, Αντώνη, αδελφό της μητέρας της. Το στιγμιότυπο αυτό είναι από το μακρινό 1968 από την ημέρα του γάμου της με τον Κώστα Καζάκο και εκείνο που δεν περνά απαρατήρητο είναι το νυφικό της.

Μοντέρνο και κομψό, μίνι με δαντελωτές λεπτομέρειες, κολακεύει ιδιαίτερα τη σιλουέτα της Τζένης Καρέζη ενώ η προσθήκη των κοσμημάτων την κάνει ακόμη πιο κομψή. Κρατά μια μικρή ανθοδέσμη στα χέρια της και το πρόσωπό της φωτίζεται από ευτυχία και χαρά.

Η Τζένη Καρέζη με μίνι νυφικό στον δεύτερο γάμο της με τον Κώστα Καζάκο -Η σπάνια φωτογραφία από το 1968

Η φωτογραφία αυτή από το αρχείο του Life&Style δημοσιεύθηκε στα social media από την Ελενα Μακρή Λυμπέρη και μάλιστα η ίδια έδωσε στη λεζάντα της φωτογραφίας ορισμένες πληροφορίες στους διαδικτυακούς της φίλους σχετικά με τη φωτογραφία.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Η Τζένη Καρέζη την ημέρα του γάμου της με τον Κώστα Καζάκο τον Αύγουστο του 1968, συνοδεύτηκε στην εκκλησία από τον αγαπημένο της θείο Αντώνη αδελφό της μητέρας της, καθώς η πρωταγωνίστρια είχε μια μάλλον κακή σχέση με τον πατέρα της. Ο Κώστας Καρπούζης δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της κόρης του. Άνθρωπος παλαιάς εποχής, βαρύς, δεν είχε καλή σχέση ούτε με τη γυναίκα ούτε με το παιδί του. Στα εφηβικά χρόνια της ηθοποιού η ατμόσφαιρα στο σπίτι της οικογένειας, που είχε μετακομίσει τότε στο Χαλάνδρι, ήταν ασφυκτική. «Ήμουν μικρούλα τότε για να της πω: “Μάνα, μη με φορτώνεις έτσι. Δεν το θέλω αυτό το φορτίο. Φύγε. Έχεις τη δουλειά σου, έχεις τα νιάτα σου, έχεις την ομορφιά σου. Φύγε.» έγραψε η Καρέζη στα «Τετράδια ζωής». «Σταμάτα να ζεις αυτή την απαίσια ζωή. Φύγε. Μη με αφήνεις να τα βλέπω όλα αυτά. Ό,τι κι αν συμβεί θα ‘ναι καλύτερο. Φύγε, μάνα. Μάνα μου”. Δεν έφυγε. Έμεινε. Έμεινα κι εγώ».«Ο χωρισμός κόρης-πατέρα, έγινε όταν η Τζένη ήταν στην πρώτη τάξη του Εθνικού.» είχε διηγηθεί ο Κώστας Καζάκος. «Όταν το έμαθε της έδωσε ένα χαστούκι. Δεν δεχότανε αυτή τέτοια πράγματα. Επαναστάτησε. Του έπιασε το χέρι και του είπε: “Αυτό δεν θα ξαναγίνει”. Και πήρε την μητέρα της και έφυγαν από το σπίτι!»

SHARE