Φωτογραφία: Unsplash/ Becca Tapert
Φωτογραφία: Unsplash/ Becca Tapert
16|05|2024 14:29
SHARE
HACK

Το κόλπο για να μην ξεχειλίζει το νερό από την κατσαρόλα όταν βράζετε μακαρόνια


Αν έχετε έρθει αντιμέτωποι με το, κατά τα άλλα αγχωτικό άφρισμα του νερού που βράζει σε μια κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας, και πέφτει στις εστίες, έχουμε το ιδανικό κόλπο που θα σας λύσει το πρόβλημα.

Είτε πρόκειται να βράσετε μακαρόνια, είτε όσπρια, σίγουρα έχετε δει το νερό εξαιτίας του βρασμού να ξεχειλίζει. Πολλοί λένε πως απλώς τοποθετώντας μια ξύλινη κουτάλα, από άκρη σε άκρη, στο χείλος του σκεύους, θα γλιτώσετε από τις δυσάρεστες εκπλήξεις, ωστόσο, όσοι το έχουν δοκιμάσει μπορούν να πουν με βεβαιότητα πως το κόλπο αυτό δεν λειτουργεί.

Το έξυπνο κόλπο για να μην υπερχειλίζει το νερό από την κατσαρόλα όταν βράζει

Στα social media υπάρχουν πολλά μυστικά που γίνονται viral και μας διευκολύνουν σε πολλούς τομείς.

Από beauty hacks και fashion tips, μέχρι καθαριστικά μυστικά και μαγειρικές μεθόδους, με μια αναζήτηση σε Instagram και Tik-Tok θα ανακαλύψετε όντως χρήσιμα κόλπα που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά σας.

Ένα από αυτά είναι και το πρόσφατο κόλπο που ανακαλύψαμε -και ναι, αυτό λειτουργεί- όσον αφορά το νερό που υπερχειλίζει και από την κατσαρόλα καταλήγει στις εστίες της κουζίνας κατά τη διάρκεια του βρασμού.

Στο έξυπνο hack που δημοσιεύθηκε στο προφίλ just_family_and_home ανακαλύψαμε λοιπόν πως, αν αλείψουμε με μια χαρτοπετσέτα λίγο λάδι στο χείλος της κατσαρόλας θα δημιουργήσουμε ένα «φράγμα» και το νερό θα σταματά πριν ξεπεράσει την περιοχή του λαδιού.

SHARE