Φωτογραφία: unsplash/@chastityco
Φωτογραφία: unsplash/@chastityco
28|10|2022 08:00
SHARE
TIPS

Πώς θα καθαρίσεις τον απορροφητήρα πανεύκολα -Το μυστικό για να μοιάζει σαν καινούργιος


Ο απορροφητήρας της κουζίνας μπορεί να γίνει μια από τις πιο βρώμικες εστίες της κουζίνας, συγκεντρώνοντας σκόνη, λίπη και λάδια από τους υδρατμούς του μαγειρέματος.

Είναι γεγονός πως, ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι αναγκαίος ο καθαρισμός του απορροφητήρα, τόσο για το αισθητικό κομμάτι, την υγιεινή, τη λειτουργικότητα αλλά και την ασφαλή χρήση του.

Εάν ο απορροφητήρας σας έχει φίλτρα άνθρακα ή υαλοβάμβακα στο εσωτερικό του, πρέπει να τα αφαιρέσετε και να τα αντικαταστήσετε με καινούργια. Φυσικά, το καπάκι του απορροφητήρα, που αποτελείται από τις χαρακτηριστικές σχάρες, θα πρέπει να πλυθεί.

Για αρχή, για λόγους ασφαλείας καλό είναι να κλείνετε τον γενικό που συνδέει τον απορροφητήρα με το ρεύμα. Αφού γίνει αυτό, αφαιρούμε τις σχάρες και τις βυθίζουμε σε ζεστό νερό με καθαριστικό διάλυμα. Μπορείτε είτε να τις βάλετε στον νεροχύτη ή σε μια μεγάλη λεκάνη. Όσον αφορά στο διάλυμα, αν δεν προμηθευτείτε κάποιο ειδικό προϊόν για αυτή τη δουλειά, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ένα μόνοι σας.

Μέσα στο νερό ρίχνουμε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων και δύο κουταλιές της σούπας μαγειρικής σόδας, προσοχή όμως διότι η σόδα θα αφρίσει μέσα στο νερό επομένως ρίξτε την σιγά-σιγά.

Αφήστε τα φίλτρα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά και έπειτα με μία βούρτσα ή ένα σφουγγάρι τρίψτε απαλά ώστε να αφαιρέσετε τυχών υπολείμματα. Αν είναι αρκετά βρώμικα τα φίλτρα, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Όσο για το εσωτερικό και το εξωτερικό του απορροφητήρα, ισχύει πάλι το ίδιο. Υπάρχουν χημικά προϊόντα ειδικά για το καθάρισμα μεν, ωστόσο μπορείτε να φτιάξετε ένα διάλυμα με νερό, ξύδι και σόδα. Με ένα βρεγμένο πανί, το οποίο θα έχει σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων, βουτάμε στο διάλυμά μας και αρχίζουμε με κυκλικές κινήσεις να καθαρίζουμε την επιφάνεια. Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε βούρτσα ή σφουγγάρι, αφού μπορούν να προκληθούν γρατζουνιές. Αφού τα λίπη ξεκολλήσουν από το σώμα του απορροφητήρα, ξεπλένουμε και με ένα χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε την επιφάνεια.

Το μυστικό για να μοιάζει σαν καινούργιος ο απορροφητήρας

Αν ο απορροφητήρας σας είναι ανοξείδωτος και θέλετε να γυαλίσετε το εξωτερικό του, σε ένα πανί ρίξτε μία με δύο σταγόνες ελαιόλαδο. Περάστε με κυκλικές κινήσεις, σαν να απλώνεται κάποια κρέμα σε επιφάνεια και θα μοιάζει σαν να τον αγοράσατε μόλις.

SHARE