Φωτογραφία: Shutterstock

Πώς να διώξεις τις μυρωδιές από την κουρτίνα σου χωρίς να την πλύνεις

Όλοι έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα της οσμής των κουρτινών στο σπίτι, έπειτα από πολλές ώρες κλεισούρας, ιδίως όταν υπάρχουν καπνιστές στον χώρο.

Ο τρόπος για να απαλλαγείς από αυτές τις μυρωδιές δεν είναι πάντα δύσκολος. Αντί να βάζεις κάθε εβδομάδα τις κουρτίνες στο πλυντήριο για να διώξεις τις ανεπιθύμητες οσμές, μπορείς να τις ψεκάσεις και να τις καθαρίσεις στο πι και φι.

Είναι γνωστό πως υπάρχουν σκευάσματα για αυτή τη δουλειά, ωστόσο αγαπάμε τις οικολογικές παραλλαγές για τέτοιες δουλειές διότι αφενός προσέχουμε το περιβάλλον, αφετέρου δεν αναπνέουμε χημικά. Ένας ακόμη λόγος είναι πως δεν επιβαρύνουμε τα υφάσματά μας.

Λοιπόν, στο διαδίκτυο υπάρχουν διάφορα tips όσον αφορά την καθαριότητα του σπιτιού με πιο σύνηθες τα μυστικά για το πώς να μυρίζει ωραία το σπίτι σου αλλά και πώς να «ξεφορτωθείς τις άσχημες οσμές τσιγάρου από την κουρτίνα.

Το μυστικό για να έχουν άρωμα φρεσκάδας οι κουρτίνες χωρίς να τις βάλεις στο πλυντήριο

Σε ένα βαποριζατέρ βάζουμε νερό και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο. Μια καλή επιλογή είναι το λεμόνι αφού έχει την μαγική ιδιότητα να εξαφανίζει άσχημες οσμές με ένα fresh άρωμα, δροσερό και αρκετά ευχάριστο.

Επίσης, αν τα αιθέρια έλαια δεν σε εντυπωσιάζουν, μπορείς να προσθέσεις αντί για αυτό μαλακτικό ρούχων, το οποίο θα δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας και πλούσιο άρωμα το οποίο διαρκεί.

Extra Tip: Για τους λάτρεις του αρώματος της λεβάντας, μπορείς να βράσεις αποξηραμένη λεβάντα σε ένα κατσαρολικά με νερό, μόλις κρυώσει, το βάζεις σε ένα μπουκάλι και ψεκάζεις με την ίδια λογική. Το σπίτι θα μυρίσει υπέροχα!