Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
30|11|2023 13:19
SHARE
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η δίαιτα που υπόσχεται απώλεια βάρους με ισορροπημένη διατροφή και χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις, σύμφωνα με έρευνα


Μπορεί στο διαδίκτυο να κυκλοφορούν πολλές δίαιτες και πρακτικές για μείωση λίπους και βάρους, ωστόσο μια τακτική φαίνεται πως έχει κερδίσει μεγάλο φανατικό κοινό.

Το Fasting φαίνεται πως βοηθά ολοένα και περισσότερο κόσμο να φτιάξει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής με μόνο περιορισμό τις ώρες που καταναλώνει κανείς το φαγητό του.

Μια εύκολη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή σας -και να δείτε αποτελέσματα- έρχεται από μια επιστημονική έρευνα που διεξήγαγε το περιοδικό υγείας και ευεξίας Zoe, το οποίο εξέτασε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το fasting στην υγεία μας.

Ο κανόνας που υπόσχεται σίγουρη απώλεια βάρους με ισορροπημένη διατροφή και χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις

Το fasting, η αλλιώς η διαλειμματική νηστεία, όπως εξηγεί η Yella Hewings-Martin, ανώτερη επιστημονική συντάκτρια στο Zoe, περιλαμβάνει φαγητό και νηστεία για καθορισμένες χρονικές περιόδους.

Η έρευνα του Zoe -η μεγαλύτερη μελέτη στον κόσμο που διεξήχθη ποτέ σχετικά με τη διαλείπουσα νηστεία - διαπίστωσε ότι όσοι μείωσαν τη συχνότητα του φαγητού σε 10 ώρες την ημέρα -κάθε μέρα - είχαν αυξημένα επίπεδα ενέργειας, βελτιωμένη διάθεση και μειωμένη επίπεδα πείνας.

Η έννοια του fasting μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτική, ωστόσο, το διάστημα των 10 ωρών πρακτικά σημαίνει πως το πρωινό σας γεύμα θα είναι στις 9 το πρωί και το τελευταίο στις 7 το απόγευμα.

Φυσικά το διάστημα των 10 ωρών μπορείτε να το προσαρμόσετε όπως και όποτε θέλετε, ανάλογα με το πρόγραμμά σας.

Μπορεί το fasting να μην σας περιορίζει όσον αφορά το τι θα φάτε, αρκεί να το φάτε μεταξύ 10ώρου ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώσετε junk food, γλυκά και πρόχειρο φαγητό σε αφθονία και γενικά να απολαύσετε υπερβολικά μεταξύ αυτών των ωρών.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή γεμάτη λαχανικά και πρωτεΐνες.

SHARE