Μπεάτα Ασημακοπούλου, Φωτογραφία: Finos Film
Μπεάτα Ασημακοπούλου, Φωτογραφία: Finos Film
14|02|2023 08:38
SHARE
THROWBACK

H Μπεάτα Ασημακοπούλου με τον Ορέστη Λιάσκο στον γάμο τους το 1960


Μια φωτογραφία με τον Ορέστη Λάσκο στον γάμο του με τη Μπεάτα Ασημακοπούλου δημοσιεύθηκε στα social media και ενθουσίασε το διαδικτυακό κοινό.

Ο σκηνοθέτης Ορέστης Λάσκος παντρεύτηκε την αγαπημένη ηθοποιό Μπεάτα Ασημακοπούλου στην Αγία Φιλοθέη με την παρουσία φίλων, συγγενών και εκλεκτών συναδέλφων. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1960 και κουμπάρος του ζεύγους ήταν ο παραγωγός Χρήστος Μανιάτης με τον οποίο το λαμπερό ζευγάρι συνεργάστηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια στα βουκολικά δράματα «Γερακίνα» και «Σαρακατσάνισσα», στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την σκηνοθεσία αντίστοιχα.

Η φωτογραφία από τον γάμο τους δημοσιεύθηκε από το Instagram προφίλ του Αρη Λουπάση και μάλιστα οι διαδικτυακοί του φίλοι ενθουσιάστηκαν με το υπέροχο στιγμιότυπο.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται κατά την έξοδο τους από την εκκλησία όπου η ηθοποιός εντυπωσιάζει τους πάντες με την αρχοντιά και το σικάτο νυφικό της σε γραμμή Dior και δεξιά ο Φιλοποίμην Φίνος με τον οποίο ο σκηνοθέτης θα συνεργαστεί στην θρυλική «Άγνωστο» το 1956 με την μεγάλη Κυβέλη στον πρώτο ρόλο.

Ο Ορέστης Λιάσκος με την Μπεάτα Ασημακοπούλου στον γάμο τους το 1960

Στη λεζάντα της φωτογραφίας ο Αρης Λουπάσης γράφει μεταξύ άλλων:

«Η Μπεάτα Ασημακοπούλου υπήρξε από τις πιο ταλαντούχες και φίνες παρουσίες που θα διαγράψει μια επιτυχημένη και μακρόχρονη πορεία στο σανίδι και το πανί ξεχωρίζοντας πάντα με την ευγένεια, τη σεμνότητα και την αρχοντική κορμοστασιά της.»

«Ο Ορέστης Λάσκος ασχολήθηκε με την υποκριτική, τη σκηνοθεσία, τη συγγραφή, τις θεατρικές παραγωγές, την ποίηση και συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη της έβδομης τέχνης στην Ελλάδα. Ένας από τους πρωτοπόρους του βωβού κινηματογράφου, δημιουργώντας το 1932 την βωβή ταινία «Δάφνις και Χλόη» προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση εκείνη την εποχή με το στοιχείο του γυμνού σε πολλές σκηνές και την έντονη ποιητικότητά της. »

SHARE