Φωτογραφία: Unsplash/@stefanjonhson
Φωτογραφία: Unsplash/@stefanjonhson
30|12|2022 09:02
SHARE
TIPS

Στάμπες από νερό στο ξύλινο τραπέζι -Το έξυπνο κόλπο για να τις εξαφανίσεις


Ένας λεκές από νερό σε επιφάνεια ξύλου μπορεί να «καταστρέψουν» το αγαπημένο μας τραπέζι, υπάρχουν όμως έξυπνοι τρόποι που μπορούν να το «γυαλίσουν» και να το «σώσουν» σε μηδενικό χρόνο ώστε να μοιάζει με καινούργιο.

Αν οι λεκέδες από το ποτήρι έχουν περάσει στην ξύλινη επιφάνεια και ακόμη η υγρασία δεν έχει απορροφηθεί πλήρως τότε όλα είναι πιο εύκολα και μια από τις γνωστότερες τεχνικές είναι το... σιδέρωμα.

Κι όμως, το σίδερο θα σε σώσει.

Χρησιμοποιώντας το σίδερο, οι λεκέδες από ποτήρι και νερό μπορούν να εξαφανιστούν αρκεί να τοποθετήσετε ένα καθαρό πανί πάνω από το σημάδι. Είναι καλό να να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβακερό πανί χωρίς σχέδια για να αποφύγετε οποιαδήποτε μεταφορά στην επιφάνεια.

Πες αντίο στις στάμπες από νερό στο ξύλινο τραπέζι

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει νερό μέσα στο σίδερο και, έπειτα ρυθμίστε το σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί, τοποθετήστε για λίγο το σίδερο επάνω στο πανί το οποίο φυσικά έχετε τοποθετήσει στο σημείο που βρίσκεται ο λεκές του νερού. Αν εξακολουθεί να υπάρχει, επαναλάβετε τα βήματα μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα σε λεκέδες που είναι ακόμα υγροί, καθώς εξατμίζει αποτελεσματικά την υγρασία από την επιφάνεια.

Ακόμη, ένας έξυπνος τρόπος είναι να βάλετε σε ένα μικρό μπολ ίση ποσότητα από ξύδι και ελαιόλαδο. Με ένα πανί σκουπίστε προς την επιφάνεια και ο λεκκές σιγά -σιγά θα εξαφανιστεί. Το ξύδι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του λεκέ ενώ το ελαιόλαδο θα λειτουργήσει ως βερνίκι.

Αν πάλι τα παραπάνω δεν έχουν αποτέλεσμα, δοκιμάστε το πιστολάκι μαλλιών μόλις δείτε μια στάμπα. Μόλις εμφανιστεί μια στάμπα νερού, πάρτε ένα πιστολάκι και κρατήστε το μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Με αυτόν τον τρόπο, ο ζεστός αέρας θα εξαφανίσει την υγρασία πριν ακόμη περάσει στο ξύλο.

SHARE