Άαρον Ρόουζ Φίλιπ
Φωτογραφία: Splash /Ideal Image
10|09|2021 16:30
SHARE
MOSCHINO

Το τρανς μοντέλο στο show του Moschino αποδεικνύει ότι το inclusivity είναι το μέλλον της μόδας


H Άαρον Ρόουζ Φίλιπ ειναι τρανς, είναι μαύρη και είναι άτομο με αναπηρία.

Έχει, δηλαδή, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που μια δεκαετία πριν θα την απέκλειαν από το να εμφανιστεί σε μια πασαρέλα ή να δει το πρόσωπό της σε μια καμπάνια μόδας.

Ωστόσο, η μόδα αλλάζει δραστικά, και η ορατότητα αλλά και το inclusivity αναδεικνύονται πλέον σε καθοριστικής σημασίας αξίες για τους οίκους.

Έτσι, η Άαρον Ρόουζ Φίλιπ έγινε την περασμένη σεζόν το μοντέλο για την καμπάνια Φθινόπωρο/Χειμώνας του οίκου Moschino και φέτος έκανε την πρώτη της πασαρέλα για τον οίκο, φορώντας ένα κίτρινο ταγιέρ και cropped top.

Η συλλογή έμοιαζε με ένα παραμυθένιο tea party, με άφθονα παστέλ και σχέδια με πόνυ και αρκουδάκια.

Η Άαροζ Ρόουζ Φίλιπ έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram όπου μεταξύ άλλων έγραψε: «Ελπίζω αυτή να είναι μόνο η αρχή και ότι θα εμπνεύσει και άλλα brands ώστε να συμπεριλαμβάνουν και να κανονικοποιούν άτομα με αναπηρία στα show τους. Τα άτομα με αναπηρία, τα μοντέλα και τα ταλέντα μπορούν να κάνουν και να δώσουν τόσα πολλά αν ληφθούν τα μέτρα ώστε να τα διευκολύνουν. Τα μαύρα τρανς κορίτσια και οι γυναίκες είναι υπέροχες και ευχαριστώ τον Θεό που αναγνωρίζονται οι ευγενικές μας ψυχές».

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ.

Άαρον Ρόουζ Φίλιπ
Φωτογραφία: Splash /Ideal Image
SHARE