στιλάτοι παππούδες
Φωτογραφία: Instagram/@gramparents
04|11|2022 08:02
SHARE
GRAMPARENTS

Gramparents -Ένας Instagram λογαριασμός αποθεώνει το στιλ στην τρίτη ηλικία


Ζούμε στην εποχή που η τρίτη ηλικία θεωρείται τεχνολογικά αναλφάβητη, από την άποψη ότι το internet και στη συνέχεια τα smartphones μπήκαν (αν μπήκαν) πολύ πρόσφατα στην καθημερινότητά της.

Από την άλλη, τα social media σε αρκετές περιπτώσεις αναλαμβάνουν να αναδείξουν παπούδες και γιαγιάδες που έχουν εξαιρετικό στιλ, έχουν κάποια δεξιότητα ή συμμετέχουν σε viral challenges και memes.

'Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο λογαριασμός @gramparents στο Instagram, ο οποίος δημοσιεύει φωτογραφίες από στιλάτους ...grandparents σε όλο τον κόσμο.

Ο Νεοϋορκέζος creative Kyle Kivijärv δημιούργησε το account το 2016, αφού ήδη είχε αρχίσει να απαθανατίζει και να ποστάρει στο προσωπικό του Instagram καλοντυμένους παππούδες.

Τα πρώτα χρόνια, ο Kivijärv δημοσίευε φωτογραφίες ηλικιωμένων που τραβούσε στη Νέα Υόρκη, αλλά αργότερα άνοιξε τον λογαριασμό σε submissions από όλο τον κόσμο -έτσι το @gramparents έγινε πιο πολυπολιτισμικό.

Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν μια ευρεία ηλικιακή αλλά και στιλιστική γκάμα -εκτος από τις κομψές κυρίες με τα ταγιέρ, τα παλτό και τις classy τσάντες, βλέπει κανείς γιαγιάδες με sneakers, παπούδες με αθλητικές φόρμες και baseball caps, μοδάτα T-shirts και πουλόβερ σε έντονα χρώματα.

«Οι τάσεις αλλάζουν διαρκώς. Οι περισσότεροι, όμως, από αυτούς τους ηλικιωμένους δεν έχουν χρόνο για τις τάσεις και έχουν ζήσει αρκετά ώστε να ξέρουν τι "δουλεύει" για αυτούς. Απλώς ακολουθούν τις συνήθειές τους και αν τους ρωτήσεις, δεν το σκέφτονται καν», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Kivijärv σε παλιότερη συνέντευξη στο Dazed.

Δείτε παρακάτω ενδεικτικά μερικές από τις ωραιότερες φωτογραφίες του @gramparents και ανακαλύψτε το υπέροχο στιλ της τρίτης ηλικίας.

SHARE