Πώς να φορέσουμε το τζιν μπουφάν
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
DENIM JACKET

Denim jacket: Το πιο κλασικό πανωφόρι της άνοιξης που αγαπάμε να φοράμε ξανά και ξανά


Παρά τις τάσεις κάθε σεζόν, οι οποίες έρχονται και παρέρχονται, το τζιν μπουφάν παραμένει στην κορυφή των essentials.

Η άνοιξη μάλιστα είναι η ιδανική εποχή για να το επαναφέρετε στα all day σύνολα σας, αφού η θερμοκρασία είναι κατάλληλη για ένα ελαφρύ πανωφόρι. Το συγκεκριμένο υλικό έχει και το μεγάλο πλεονέκτημα να ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, ειδικά εάν έχετε ένα denim jacket σε σκούρα μπλε απόχρωση.

Το τζιν πρωτοεμφανίστηκε το 1873 από τη θρυλική εταιρία Levi’s και γρήγορα βρέθηκε στο προσκήνιο της παγκόσμιας μόδας ως ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά των fashion lovers. Το ίδιο μάλιστα το τζιν jacket έγινε αγαπημένο κομμάτι τις δεκαετίες του '80 και του '90 και έγινε σύμβολο μέσα από την μεγάλη οθόνη, όταν το φόρεσαν οι απόλυτα γοητευτικοί James Dean και Marlon Brandon.

Ερχόμενοι στο σήμερα, και πιο συγκεκριμένα στις SS22 συλλογές, το τζιν μπουφάν επέστρεψε δυναμικά φέτος στα catwalks, όπως το είδαμε στα shows των Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana, Ganni, Balenciaga και Miu Miu.

Οι oversized γραμμές που πρωταγωνιστούν γενικότερα στη μόδα, αποτυπώθηκαν και στο denim jacket με τετράγωνες γραμμές, δυνατούς ώμους και φαρδιά μανίκια. Η κλασική του εκδοχή εξακολουθεί να είναι η πιο safe λύση φυσικά, σε μια all time classic απόχρωση.

Εάν αγαπάτε την υπερβολή, είναι η στιγμή να αποκτήσετε ένα embellished μπουφάν, αφού τα κεντήματα και τα εντυπωσιακά διακοσμητικά δημιούργησαν μία από τις δυνατές τάσεις στα denims για φέτος.

Για το styling δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα, αφού το τζιν μπουφάν είναι το απόλυτο πασπαρτού πανωφόρι της άνοιξης (και του καλοκαιριού). Έχετε πάντα στο νου σας και το total denim look, που φαίνεται πως έχει την τιμητική του, αφού ήδη έχει κατακλύσει το Instagram feed μας.

SHARE