γυναίκα με κόκκινο φόρεμα
Φωτογραφία: AP Images
02|10|2023 13:01
SHARE
VALENTINO SPRING/SUMMER 2024

Η συλλογή του οίκου Valentino ήταν μια ωδή στην ελευθερία του γυναικείου σώματος


Τα shows των φετινών Εβδομάδων Μόδας δεν έμοιαζαν ακριβώς στραμμένα στην επικαιρότητα -αντίθετα έμοιαζαν απορροφημένα στη μόδα και τις ιστορίες των ρούχων.

Φυσικά, παρατηρήθηκε μια γενικότερη στροφή σε πιο πρακτικά ρούχα, με τους fashion critics να κάνουν λόγο για πιθανή στροφή των σχεδιαστών προς τους ρυθμούς της αγοράς και την ανάγκη «εύκολων» συλλογών με περισσότερες πιθανότητες virality στα social media.

Ο Pierpaolo Piccioli, που ανήκει σταθερά στους «παραμυθάδες» της μόδας, δίνοντας σε κάθε συλλογή μεγάλη έμφαση στο χρώμα αλλά και στα υφάσματα, αποφάσισε αυτή τη φορά να αφιερώσει τη συλλογή του στο γυναικείο σώμα και την αίσθηση της ελευθερίας.

Η αφορμή ήταν ο μεγάλος αριθμός περιστατικών βίας και σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών στην Ιταλία φέτος το καλοκαίρι, στα οποία η κυβέρνηση απάντησε νουθετώντας τις γυναίκες να προσέχουν τι φορούν ώστε να μην προκαλούν.

«Αυτό είναι μια μεγάλη οπισθοδρόμηση. Ο πραγματικός φεμινισμός πρέπει να δίνει στις γυναίκες ελευθερία», δήλωσε ο Piccioli σχετικά με το όραμα της συλλογής του.

Έτσι, ανέλαβε να δημιουργήσει ρούχα που αγκαλιάζουν το σώμα, αλλά ταυτόχρονα το αναδεικνύουν και το αποκαλύπτουν.

Με τα μίνι φορέματα με κοψίματα, τα knitted dresses με sneakers, και τα σέξι τοπ συνδυασμένα με τζιν, οι γυναίκες του Valentino χαίρονται το σώμα τους, αγκαλιάζουν το sexyness, απαιτούν -και έχουν -απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

Τα κομψά φλατ της συλλογής ήταν μια σημαντική καινοτομία και διαφοροποίηση από τα εξαιρετικά όμορφα πλην άβολα τακούνια τα οποία έχει παρουσιάσει στο παρελθόν ο Piccioli, αλλά θα θέλαμε να είχαμε δει μεγαλύτερο ηλικιακό εύρος αλλά και ποικιλία σε sizes, σε μια συλλογή που θέλει να λειτουργεί απελευθερωτικά προς τις γυναίκες.

Δείτε στιγμιότυπα από το σέξι, ντυμένο με μαγικά χρώματα, show του Valentino

AP Images

AP Images

AP Images

AP Images

AP Images

AP Images

AP Images
SHARE