γυναίκα με ροζ ρούχα μπροστά από τραπέζι
Φωτογραφία: Instagram/@sarahdahll
02|02|2023 07:21
SHARE
CPHFW

«Dressed for disaster» -Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης είχε χθες το πρώτο viral moment της


Τα τελευταία χρόνια οι πιο φρέσκιες και ενδιαφέρουσες στιγμές της μόδας πηγάζουν σταθερά από την Κοπεγχάγη, τις ζωηρές εβδομάδες μόδας της και τα πολυάριθμα, πλέον, emerging brands της.

Πιο τολμηροί και απενοχοποιημένοι, ίσως γιατί δεν σηκώνουν το βάρος ενός ιστορικού ονόματος στη μόδα όπως οι μεγάλοι γαλλικοί και ιταλικοί οίκοι, οι Σκανδιναβοί σχεδιαστές στρέφονται προς τη βιωσιμότητα, δημιουργούν συλλογές από ανακυκλωμένα υλικά και εξερευνούν τα όρια της μόδας.

Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και το show του οίκου di(vision) έκλεισε θριαμβευτικά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης.

Με τίτλο «Dressed for disaster» το show έλαβε χώρα σε έναν χώρο με τραπέζια που είχε διαμορφωθεί σαν εστιατόριο μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι.

Οι καλεσμένοι έλαβαν ως πρόσκληση ένα μπουκάλι κρασί και ένα λεκιασμένο με κρασί tank top το οποίο μπορούσε να μετατραπεί σε tote bag, και φτάνοντας στον χώρο κάθισαν στα τραπέζια τα οποία ήταν γεμάτα μισοτελειωμένα πιάτα, λιωμένα κεριά σαν να έκαιγαν για ώρες και τραπεζομάντηλα με λεκέδες από κρασί και τσιγάρα.

Οι αναφορές στα 90s αλλά και την Y2Y κουλτούρα ήταν εμφανείς τόσο στα ρούχα όσο και στη μουσική -μια live τζαζ μπάντα έπαιζε covers των Linkin Park και των Limp Bizkit.

Τα μοντέλα -που ήταν κυρίως φίλοι των σχεδιαστών -περπατούσαν χαλαρά ανάμεσα στα τραπέζια φορώντας cargo παντελόνια, χαμηλοκάβαλα tracksuits, oversized T-shirts και sheer εφαρμοστά φορέματα, baggy denim, baseball caps και ζώνες.

Ωστόσο, το hightlight του show -που δικαίως έγινε viral -ήταν το φινάλε, όπου το μοντέλο Sarah Dahl, που καθόταν ανάμεσα στους καλέσμένους σε ένα από τα τραπέζια, σηκώθηκε όρθια, φορώντας έναν ροζ cropped κορσέ και μια μίνι φούστα.

Καθώς απομακρύνθηκε αποφασιστικά από το τραπέζι, αποκαλύφθηκε ότι το τραπεζομάντηλο ήταν η ουρά της φούστας της -έτσι, ό,τι βρισκόταν επάνω του έπεσε στο πάτωμα, δίνοντας τον ορισμό της dramatic exit!

SHARE