γυναίκα με φιόγκο στα μαλλιά
Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
04|03|2024 09:00
SHARE
BOWS BOWS BOWS

Take a bow -Πώς οι φιόγκοι πρωταγωνιστούν στη μόδα της άνοιξης δίνοντας girlie touch στο ντύσιμο


Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που ορίζει τη μόδα των τελευταίων ετών και αυτό είναι, όσο ποτέ άλλοτε, οι αντιθέσεις.

Σίγουρα υπάρχουν ακόμη ισχυρές τάσεις που συχνά δημιουργούν ομοιομορφία, υπάρχουν κομμάτια που θεωρούνται out of fashion αλλά, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση αυτά μπορούν να «λειτουργήσουν» με το κατάλληλο styling.

Για παράδειγμα, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες τάσεις της μόδας, που είχε παραμείνει για πολλά χρόνια «εκτός» (και δικαίως), τα κάπρι παντελόνια, φαίνεται ότι επιστρέφουν στη μόδα του φετινού καλοκαιριού, προκαλώντας ανάμεικτα, αλλά κυρίως αρνητικά συναισθήματα.

Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, διανύουμε fashion seasons που υμνούν τη θηλυκότητα, σε πολλές εκδοχές της αλλά και στην πιο girlie από αυτές.

Η φρενίτιδα που προκάλεσε η ταινία Barbie -και το μάρκετινγκ γύρω από αυτήν, η εμμονή της μόδας με το μπαλέτο, τις γκέτες, τις ημιδιάφανες φούστες και τα μπολερό αλλά και το coquettecore, γέμισαν την σύγχρονη μόδα με πέρλες, φιόγκους, φτερά και αμέτρητες αποχρώσεις του ροζ.

Υπήρξε ένα συγκεκριμένο διακοσμητικό στοιχείο, ωστόσο, οι φιόγκοι, που φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι.

Στα show των Miu Miu, Simone Rocha και Sandy Liang είδαμε μεγάλους και μικρούς φιόγκους να διακοσμούν τσάντες, ζακέτες, φορέματα και κοκαλάκια μαλλιών.

Στην Miu Miu, οι μπαλαρίνες κοσμούνταν από κορδέλες, στο show της Simone Rocha τα μοντέλα φορούσαν φιόγκους στην κάτω πλευρά των ματιών τους ή και δεμένες στα μακριά, κρεμαστά μαργαριταρένια σκουλαρίκια τους.

Στη συλλογή της Sandy Liang, οι τσάντες ήταν στην ουσία φιόγκοι αλλά με χωρητικότητα.

Στο πρόσφατο show της Prada, τρία φορέματα ήταν εξολοκλήρου καλυμμένα με φιόγκους ενώ σε άλλα λειτουργούσαν σαν διακοσμητικά στοιχεία.

Υπάρχει μια μεγάλη δημοκρατικότητα στην τάση των φιόγκων, γιατί πολύ απλά μπορείτε να την υιοθετήσετε πανεύκολα. Μπορείτε να αγοράσετε μια ροζ σατέν κορδέλα από ένα μαγαζί με ραπτικά και να τη δέσετε στην τσάντα, στα μαλλιά ή σε κάποιο κουμπί του σακακιού σας ώστε να υιοθετήσετε την τάση.

Ακόμη, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα κομψό πουκάμισο που δένει με κορδόνια-φιόγκους, μια ζακέτα ή ένα ζευγάρι kitten heels ή μπαλαρίνες με μικρό φιογκάκι.

AP Images

Εναλλακτικά, τολμήστε τον dark ρομαντισμό, δένοντας έναν μαύρο φιόγκο στον ψηλό λαιμό ενός πουκαμίσου ή φορέστε τον σαν καρφίτσα σε μια χαριτωμένη παστέλ ζακέτα.

Η guest συλλογή της Simone Rocha για τον Jean Paul Gaultier που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο στο Παρίσι

Splash News/Ideal Image
SHARE