γυναίκα με σακάκι και γυαλιά στην εβδομάδα μόδας
Εύκολα και μεταβατικά /Φωτογραφία: Shutterstock
27|09|2020 16:15
SHARE
PATCHWORK

Το sustainable micro-trend που κατακτά γρήγορα τη μόδα του φθινοπώρου -Τολμηρό αλλά παιχνιδιάρικο


Μερικές φορές στη μόδα, αρκεί η έμπνευση ενός μικρού δημιουργού για να προκαλέσει ντόμινο effect σε όλα τα μεγάλα brands -η αναβίωση ενός trend μπορεί να έρθει εντελώς αναπάντεχα.

Έτσι, όταν ήδη από πέρυσι όλο και περισσότεροι celebrities άρχισαν να φορούν τα ιδιαίτερα patchwork jackets του brand Bode, όλοι μιλούσαν για μια φρέσκια, πρωτότυπη ιδέα.

Σταδιακά, το patchwork που έχουμε ήδη δει στα 60s -70s και αργότερα στα 90s άρχισε να μοιάζει όλο και πιο στιλάτο καθώς όλο και περισσότεροι σχεδιαστές ανακάλυψαν σε αυτό ένα έξτρα πλεονέκτημα που ξεπερνά το αισθητικό κομμάτι.

Σήμερα, τα brands που υιοθετούν την τεχνική συνδυάζουν υφάσματα που είχαν περισσέψει ή έμεναν αχρησιμοποίητα στα ατελιέ τους, αξιοποιώντας έτσι μέχρι και το τελευταίο εκατοστό.

Πλεκτά cropped φούτερ ή τοπ, τζιν jackets με διαφορετικές αποχρώσεις denim, καπιτονέ κομμάτια με ανάγλυφα patches, φορέματα και αξεσουάρ λιγότερο ή περισσότερο διακριτικά αναδεικνύονται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα micro-trends της σεζόν.

Ο πιο safe τρόπος να υιοθετήσετε αυτή την τάση που δεν είναι εύκολη ούτε και το αποκορύφωμα της κομψότητας, είναι να εντάξετε ένα και μοναδικό κομμάτι στις εμφανίσεις σας, συνδυασμένο με μονόχρωμα και απλά κομμάτια.

Η ντένιμ εκδοχή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πιο ευκολοφόρετη από άλλες, ενώ ένα statement patchwork jacket θα κάνει τα looks σας πιο τολμηρά και updated.

SHARE