Centre Communautaire Maritime
Centre Communautaire Maritime
ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣΜΟΥ

«Τι φορούσα όταν με βίασαν» -Γυναίκες αποκαλύπτουν την αμφίεση σε μια συγκλονιστική έκθεση


«Τι φορούσες την στιγμή της επίθεσης;». Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού.

Μια συγκλονιστική έκθεση στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο Centre Communautaire Maritime με τίτλο «Είναι δικό μου το φταίξιμο;» αποκαλύπτει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι δεν φταίνε τα ρούχα, αλλά ο βιαστής.

Η ερώτηση «τι φορούσες» με την οποία έρχονται συχνά αντιμέτωπες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού ουσιαστικά έμμεσα μεταφέρει την «ευθύνη» για το έγκλημα σε αυτές. 

Μια ερώτηση που δημιουργεί ενοχές στο θύμα και την υπόνοια πως, ίσως, το θύμα να είχε αποτρέψει την επίθεση αν είχε επιλέξει να φορέσει κάτι λιγότερο αποκαλυπτικό και προκλητικό. 

Αυτή η έκθεση όμως σημειώνει ξεκάθαρα πως η εμφάνιση δεν παίζει κανέναν ρόλο!

Centre Communautaire Maritime
Centre Communautaire Maritime

Μάλιστα, στην έκθεση ένα από τα ανήλικα θύματα που έπεσε θύμα βιασμού φορούσε μια μπλούζα με το κινούμενο σχέδιο «Το μικρό μου πόνυ».

Τα ρούχα της έκθεσης περιλαμβάνουν πουκάμισα, απλά μπλουζάκια, τζιν, φόρμες και πολλά άλλα απλά ρούχα που έχουν σκοπό να αμφισβητήσουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ευκολία με την οποία οι άνθρωποι κατηγορούν τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Διαβάστε επίσης: «Τι μου εμαθε η δίκη του βιασμού μου -Εμαθα καταρχήν πως δεν βιάστηκα»

Οι μορφές βίας που υφίσταται μια γυναίκα καθόλη τη διάρκεια της ζωής της