Shutterstock
Shutterstock
ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Πώς θα καταλάβεις αν έχεις κρύωμα ή γρίπη -Ο αλγόριθμος που έγινε viral


Αν και η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αύξηση κρουσμάτων και στη χώρα μας δεδομένης της αυξημένης δραστηριότητας που παρατηρείται στην υπόλοιπη Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι τις πρώτες ημέρες του 2018 σχεδόν επτά εκατομμύρια Ιταλοί αναζήτησαν ιατρική βοήθεια λόγω συμπτωμάτων της γρίπης. 

Αρκετός κόσμος μιλάει για τα συμπτώματα τις επιδημίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα ένας χρήστης του twitter δημοσίευσε ένα σχεδιάγραμμα «αλγόριθμου» για να βοηθήσει τους ασθενείς να ξεχωρίσουν τα συμπτώματα της γρίπης από ένα απλό κρύωμα. 

Δείτε εδώ:

Οι ερωτήσεις του «αλγόριθμου» είναι: Αισθάνεστε σαν να σας έχει χτυπήσει τρένο; Αν η απάντηση είναι 'όχι', τότε δεν έχετε τη γρίπη. Αν η απάντηση είναι 'ναι', τότε υπάρχουν δύο ακόμα ερωτήσεις. Σας έχει χτυπήσει τρένο; Αν 'ναι' τότε είναι αλήθεια, αν 'όχι', έχετε τη γρίπη.

Αν και αυτό το σχεδιάγραμμα έχει μεγάλες δόσεις μπλακ χιούμορ, κατάφερε να συγκεντρώσει 10.000 likes, πάνω από 5.000 retweets και να το κάνει θέμα ο Independent. 

Αλλος χρήστης του twiiter που είναι γιατρός έγραψε ότι το αγαπημένο του «εργαλείο διάγνωσης» είναι η ερώτηση για το αν ο ασθενής θα μπορούσε να σηκωθεί από τον καναπέ ώστε να φτάσει ένα ράφι που πάνω είχε χρήματα. Αν μπορούσε, τότε δεν είχε γρίπη. 

 

 

Διαβάστε επίσης: Τι πρέπει να τρως και τι να πίνεις όταν έχεις γρίπη για να γίνεις πιο γρήγορα καλά

Με γρίπη στη δουλειά -Τρόποι για να το αντιμετωπίσεις

4 σίγουροι τρόποι για να μην σε ρίξει η γρίπη στο κρεβάτι