Μαύρα στίγματα στη μύτη -Γιατί δεν πρέπει ποτέ να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική που έγινε viral | 0 bovary.gr
Μαύρα στίγματα στη μύτη -Γιατί δεν πρέπει ποτέ να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική που έγινε viral | 0 bovary.gr
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μαύρα στίγματα στη μύτη -Γιατί δεν πρέπει ποτέ να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική που έγινε viral


Μαύρα στίγματα. Μαζεύονται στη μύτη, στα ζυγωματικά, στο μέτωπο, στο πηγούνι και παρόλο που δεν είναι τόσο εμφανή όσο τα σπυράκια, είναι άκρως ενοχλητικά και αντιαισθητικά.

Ενα μαύρο στίγμα στο πρόσωπό σου είναι ουσιαστικά ένα άνοιγμα στην επιφάνεια του δέρματος που εμφανίζεται όταν ένας πόρος διευρύνεται, με αποτέλεσμα να γεμίζει με βακτήρια, σμήγμα (φυσικό έλαιο) και νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτή η ανάμιξη δημιουργεί ένα μπλοκάρισμα στον πόρο.

Ο μεγαλύτερος «ένοχος» για τα μαύρα στίγματα είναι η υπερβολική παραγωγή σμήγματος. 

Το σώμα παράγει με φυσικό τρόπο το σμήγμα για να λιπαίνει το δέρμα και τα μαλλιά σου και το οποίο εκκρίνεται από τους πόρους σου. Αλλά μερικές φορές το σμήγμα μπορεί να παγιδευτεί στον πόρο, όπως είναι η περίπτωση με τα μαύρα στίγματα, και συσσωρεύεται εκεί μαζί με βακτήρια και τα νεκρά δερματικά κύτταρα.

Αναμφισβήτητα, ο τακτικός καθαρισμός προσώπου βοηθάει στη μείωση τους και αναστέλλει την επανεμφάνισή τους, αλλά σίγουρα δεν έχεις πάντα το χρόνο να τον εντάξεις στο πρόγραμμα και πιο σημαντικά δεν έχεις πάντα την άνεση για να το αντέξεις οικονομικά.

Ξέρουμε πως δεν αντέχεις να τα βλέπεις. Ξέρουμε ότι με το που εμφανίζονται, θέλεις να τα «εξουδετερώσεις» με τον ίδιο τρόπο που εξουδετερώνεις και τα σπυράκια. 

Η διάσημη beauty γκουρού Κορεάτισσα από το YouTube, Fei Yang, παρουσιάζει τον δικό της τρόπο για να αντιμετωπίσει αυτά τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα και τους φραγμένους πόρους στη μύτη της. 

Πριν πέσει για ύπνο, έβαλε βαζελίνη στο πρόσωπο και τη μύτη της και μετά τα σκέπασε με διάφανη μεμβράνη που χρησιμοποιούμε στη κουζίνα.

Την επόμενη μέρα το πρωί που ξύπνησε έβγαλε τη μεμβράνη από το πρόσωπό της και άρχισε να βγάζει με μπατονέτες τα μαύρα στίγματα. 

Δες το βίντεο:

Αυτή όμως η τεχνική που έγινε viral δεν ενδείκνυται για να τη δοκιμάσεις καθώς η τοποθέτηση της βαζελίνης τόσες ώρες στο πρόσωπο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα. 

Καλό θα ήταν να μην το δοκιμάσεις, γιατί είναι πολύ πιθανόν το δέρμα σου να ερεθιστεί και να κοκκινίσει. 

Επιπλέον η μεμβράνη δεν αφήνει το δέρμα να αναπνεύσει και είναι πιθανόν να δημιουργηθούν σπυράκια. 

Διαβάστε επίσης:

H δερματολόγος που σαρώνει στο internet για τον πιο παράδοξο (και πολύ αμήχανο) λόγο