unsplash
unsplash
EGGS

Γιατί τα αυγά είναι το μυστικό για το τέλειο beach body


Σφιχτά, μελάτα, ποσέ, «μάτια» ή scrambled. Τα αυγά είναι μια τροφή που τρώμε από παιδιά.

Μπορεί κάποια χρόνια να τα αφήσαμε προς τιμήν άλλων τροφών, αλλά τελευταία έχουν κάνει δυναμικό come back με το trend του brunch.

Ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι η πρωτεΐνη και τα συμπληρώματα είναι το κλειδί για να χτίσεις μύες, τα αυγά φαίνεται ότι είναι η απάντηση για το καλοκαιρινό σου σώμα.

Η διαιτολόγος Sharon Natoli εξηγεί ότι τα αυγά ως μέρος μιας δίαιτας είναι ένας εύκολος τρόπος να βοηθήσεις το σώμα σου να αναρρώσει μετά από ένα εξαντλητικό πρόγραμμα γυμναστικής.

«Πριν ξοδέψεις λεφτά για ακριβά συμπληρώματα και ειδικές τροφές, σιγουρεύσου ότι περιλαμβάνεις αυγά στα ημερήσια ή εβδομαδιαία γεύματά σου», αναφέρει η ίδια.

Shutterstock
Shutterstock

«Οι μπάρες πρωτεΐνης και τα σνακ, αντίθετα με τα αυγά, έχουν πολλά συστατικά με τεχνητές γεύσεις και γλυκαντικά».

Πρόσφατη έρευνα βρήκε ότι το να τρως ολόκληρα αυγά μετά την άσκηση συμβάλει περισσότερο στην ανάπτυξη των μυών από το να φας πρωτεΐνη μόνο από το ασπράδι. 

Όσον αφορά στην ποσότητα, η διαιτολόγος αναφέρει ότι η χοληστερόλη των αυγών δεν σου κάνει κακό και δύο αυγά την ημέρα είναι ότι πρέπει.

shutterstock
shutterstock

Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες μπορεί να βελτιώσει το αίσθημα της ικανοποίησης, να μειώσει το αίσθημα της πείνας και να οδηγήσει με μικρότερη πρόσληψη ενέργειας και θερμίδων, ειδικά από τροφές με υψηλά επίπεδα λίπους και σακχάρου.

Τα αυγά ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλής σε θερμίδες μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του ρυθμού με τον οποίο κάποιοι χάνουν βάρος.

unsplash
unsplash

Τα αυγά περιέχουν βιταμίνη Β, σελήνιο, ριβοφλαβίνη και θειαμίνη. Αυτά σε βοηθούν να διατηρείς το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σου υγιή τρέφοντας τα κύτταρα, διατηρώντας την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνοντας τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. 

Τέλος, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη μνήμη και τη μυική δύναμη.

unsplash
unsplash