Το σταφύλι, ο καρπός του αμπελιού, θεωρείται ο βασιλιάς των φρούτων καθώς είναι μία από τις πιο ωφέλιμες τροφές για τον άνθρωπο.
Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο και το αγαπάμε καθώς όχι μόνο μας δροσίζει, αλλά είναι πολύ θρεπτικό για την υγεία μας.
Πολλές φορές το αντικαθιστούμε αντί για γλυκό μετά το φαγητό μας και μας αρέσει να το παίρνουμε μαζί μας για σνακ στην παραλία.
Η υπέροχη τραγανή υφή μιας ρόγας σταφυλιού στο στόμα, μαζί με τη φλούδα του, αφήνει έναν συνδυασμό ξινής και γλυκιάς γεύσης στον ουρανίσκο μας. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μία από τις πιο ωραίες αισθήσεις.
Τα σταφύλια είναι από τα πιο ωφέλιμα για την υγεία φρούτα, με αντιγηραντική και προστατευτική για την καρδιά δράση. Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και σημαντική ποικιλία βιταμινών και μετάλλων.
Αποτελούν μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, C, Β6, φυλλικού οξέος, καθώς και καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, φώσφορου, μαγνησίου και σεληνίου.
Ποια όμως είναι πιο θρεπτικά για την υγεία μας; Τα λευκά ή τα κόκκινα;