Shutterstock
Shutterstock
ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια


Ξενύχτι μπορεί να σημαίνει πολύ καλή κοινωνική και νυχτερινή ζωή. 

Μπορεί να περάσουμε υπέροχα ένα βράδυ, να βγούμε με φίλους, να πιούμε ένα ποτό και να αργήσουμε να πέσουμε για ύπνο. Όλα καλά ως εδώ.

Όμως το πρωί, μόλις κοιτάξουμε τον καθρέφτη, το μετανιώνουμε. Σακούλες κάτω από τα μάτια και μαύροι κύκλοι, αποτέλεσμα μη επαρκούς ύπνου.

Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα: Κονσίλερ, κρέμες, serum ακόμα και αγγούρια και φακελάκια τσαγιού στα μάτια!

Τα καλά νέα έρχονται πάντα από την επιστήμη. Σύμφωνα με έρευνα, μικρές αλλαγές στη διατροφή μας μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες.

«Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι κάτι σύνηθες. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αντιοξειδωτικά και τα αντιφλεγμονώδη μπορεί να βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα», εξηγεί ο δρ. Anton Alexandroff, σύμβουλος δερματολόγος και εκπρόσωπος του Βρετανικού Δερματικού Ιδρύματος.

Αναφέρει στον Independent, ότι αν και οι δίαιτες δεν έχουν αξιολογηθεί επαρκώς για αυτό το δερματικό πρόβλημα σε εύρωστες κλινικές μελέτες, εξηγεί ότι είναι λογικό να περιμένουμε ότι τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες C και Κ μπορούν να βοηθήσουν.

Shutterstock
Shutterstock

Τυπικά, αυτά τα μικροθρεπτικά συστατικά είναι πλούσια στα φρούτα και τα λαχανικά, όπως τα blueberries, οι ντομάτες, το μπρόκολο, οι κόκκινες πιπεριές και τα πράσινα λαχανικά.

Αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι σακούλες κάτω από τα μάτια οφείλονται σε έλλειψη σιδήρου, ο Alexandroff εξηγεί ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι η ενίσχυση των επιπέδων σιδήρου θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων.

Ωστόσο, αν λαμβάνεις αρκετό σίδηρο από τροφές όπως το κόκκινο κρέας, τοφού και φακές μπορεί να είναι ζωτικό για την ενεργειακή υποστήριξη, κυρίως σε όσους έχουν αναιμία.

shutterstock
shutterstock

Η διατροφολόγος Rhiannon Lambert προσφέρει ότι αν και δεν υπάρχει θαυματουργή τροφή που μπορεί να εγγυηθεί την μείωση των μαύρων κύκλων, το να ενισχύεις την συνολική σου κατανάλωση με μικροθρεπτικές ουσίες -όπως τα παραπάνω φρούτα και λαχανικά- πρόκειται να βοηθήσει.

«Οι θρεπτικές ουσίες μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών που συνδέονται με την πρόωρη γήρανση», αναφέρει στον Independent.

«Τρία σωστά ισορροπημένα γεύματα την ημέρα που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, απαραίτητα λιπαρά όπως λιπαρά ψάρια και ποικιλία φρούτων και λαχανικών, μπορούν ακόμα να ενισχύσουν την υγεία του δέρματος», καταλήγει.

shutterstock
shutterstock